Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Fc%20Twente60

Koeman, Gullit en Van Gaal leiden sterrenteams in De Kuip

Met Ronald Koeman, Ruud Gullit en Louis van Gaal staan er komende zondag drie iconen uit de Nederlandse voetbalwereld langs de lijn bij de Dirk Kuyt Testimonial in De Kuip. De coaches hebben ieder een van de drie teams onder hun hoede die speciaal voor het afscheid van Dirk Kuyt zijn samengesteld.

Team Feyenoord
Koeman keert zondag voor even terug in de functie die hij tussen 2011 en 2014 uitoefende. De huidig bondscoach van het Nederlands elftal was in die periode trainer van Feyenoord en is tijdens het afscheidsduel verantwoordelijk voor ‘Team Feyenoord’, dat volledig bestaat uit (voormalig) Feyenoord-spelers.

Patrick Lodewijks, Ron Vlaar, Pascal Bosschaart, Terence Kongolo, Patrick Paauwe, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis, Bilal Basaçikoglu, Salomon Kalou, Eljero Elia, Pierre van Hooijdonk en Roy Makaay.

Team Vrienden van Dirk
Ook Gullit keert terug op vertrouwde grond. De voormalig speler en trainer van Feyenoord heeft zondag de keuze uit tal van sterspelers, die gezamenlijk team ‘Vrienden van Dirk’ vormen. Zij speelden allen ooit samen met Kuyt bij Liverpool of Fenerbahçe.

Jerzy Dudek, Fabio Aurelio, Craig Bellamy, Jamie Carragher, Andy Caroll, Luis Garcia, Steven Gerrard, Albert Riera, Volkan Demirel, Cristian Baroni, Emre, Raul Meireles, Selcuk Sahin, Moussa Sow en Pierre Webo.

Team Oranje
Als ex-bondscoach van het Nederlands elftal (verdeeld over twee periodes) is Van Gaal geknipt voor de rol als coach van ‘Team Oranje’. Een mix van huidige en voormalig internationals, onder wie huidig Feyenoord-hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, gaat zondag onder leiding van Van Gaal de strijd aan met Feyenoord en de Vrienden van Dirk.

Edwin van der Sar, Ryan Babel, Frank de Boer, Wilfred Bouma, Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu, Memphis Depay, John Heitinga, Nigel de Jong, Ruud van Nistelrooy, Andre Ooijer, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Kom naar De Kuip!
Voor de Dirk Kuyt Testimonial zijn nog kaarten te koop. Dit betekent dat je nog kans hebt om het speciale eerbetoon aan Kuyt in het stadion mee te maken! Koop hier direct kaarten voor deze unieke dag in De Kuip. Alle informatie over de afscheidswedstrijd van Kuyt lees je op www.feyenoord.nl/kuyt.