heerenv-fey-koeman

Koeman: ‘Cruciale overwinning’

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen had Ronald Koeman erop gehamerd dat zijn ploeg de lijn van het duel met PSV moest doortrekken. Als Feyenoord met dezelfde dosis agressiviteit voor de dag zou komen als in de gewonnen topper van afgelopen week, zou dat de winstkansen in Friesland aanzienlijk verhogen, zo wist de hoofdtrainer. Toen na een half uur spelen een tussenstand van 0-2 op het scorebord stond, kon Koeman met groot genoegen constateren dat zijn spelers de boodschap hadden begrepen. ‘In die fase speelden we zeer goed voetbal, wat zelfs had kunnen resulteren in meer doelpunten.’

Hoewel Feyenoord na de goals van Jean-Paul Boëtius (schitterend stiftje) en Lex Immers, nauwelijks iets weggaf in de eerste helft, was de marge bij rust slechts één doelpunt, omdat Kenny Otigba voor de aansluitingstreffer had gezorgd. ‘In de kleedkamer heeft het vervolgens wel even gedonderd’, vertelde Koeman. ‘De tegentreffer viel natuurlijk op een zeer slecht moment, waar iedereen van baalt. We wisten dat we daardoor een heel andere tweede helft tegemoet konden zien, omdat Heerenveen weer hoop had gekregen.’

De verwachtingen van de Feyenoorders kwamen uit. Het Abe Lenstra Stadion was de resterende 45 minuten toneel van een ware vechtwedstrijd, met goede kansen voor beide teams. Koeman: ‘Er zat alles in. Via Lex Immers hadden wij het duel kunnen beslissen, maar zij hadden ook de gelijkmaker kunnen scoren. Dat wij ons in de slotfase moesten beperken tot overleven vind ik niet vreemd, omdat de wijze waarop wij voor rust speelden veel kracht kost.’

Dat Feyenoord de zege in Friesland over de streep trok, was volgens Koeman van groot belang. ‘Na de uitslagen van zaterdag wisten we dat we alleen zouden bijblijven in de top als we vandaag drie punten pakten. Daarom is dit een cruciale zege, die in mijn ogen ondanks de zware tweede helft verdiend is. Dit is een prima prestatie van de ploeg, die veel perspectief biedt voor de laatste wedstrijden tot aan de winterstop.’