fey-nac-koeman

Koeman: ‘Complimenten aan de spelers'

Ronald Koeman deelde zondagmiddag complimenten uit aan zijn ploeg, nadat die met 3-1 had gewonnen van NAC Breda. Daarmee was Feyenoord eindelijk van ‘de hatelijke nul’, af, zoals Koeman de situatie van zijn ploeg eerder omschreef, en werd de rode lantaarn in de eredivisie al binnen één dag afgegeven. ‘Er stond al met al best wat druk op de ketel voor ons, maar de spelers zijn daar goed mee omgegaan’, concludeerde de trainer.

De complimenten die Koeman uitdeelde, dankte Feyenoord met name aan het spel in de eerste helft tegen NAC Breda. De thuisploeg begon die op de manier zoals Koeman dat graag wilde zien, namelijk agressief en met veel druk naar voren. ‘Op de manier waarop wij speelden, kon een doelpunt niet uitblijven’, zag de oefenmeester.

Nadat vroeg in de tweede helft de 3-0 op het scorebord stond, speelde Feyenoord een gewonnen wedstrijd. ‘Die hadden we nog mooier af kunnen sluiten dan nu het geval was, alleen ging na het tegendoelpunt het tempo naar beneden bij ons’, vertelde Koeman. ‘Misschien had dat ook te maken met vermoeidheid, vanwege de trip naar Rusland van afgelopen week.’

Desondanks overheerste de tevredenheid bij Koeman, die zag dat zijn ploeg in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was geweest. ‘We hebben als één team gespeeld en druk gezet, daar had NAC het moeilijk mee. Deze overwinning is belangrijk met het oog op onze komende wedstrijden.’