Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Klassieker duel tussen nummers 1 en 2 van Nederland

Na een heel kalenderjaar zonder Klassieker – iets dat sinds 1955 niet meer voorkwam – staat de grootste wedstrijd van Nederland komende zondag weer op het programma. De 128ste editie van de Klassieker is tevens een duel tussen de huidige nummers één en twee van de Eredivisie.

Feyenoord klom dankzij de 1-0 zege op PEC Zwolle naar de tweede plaats op de ranglijst en had daardoor 24 uur lang net zoveel punten als Ajax. De koploper kwam donderdagavond in actie en won in Enschede op de valreep van FC Twente (1-3), waardoor het verschil tussen beide clubs drie punten bedraagt.

De laatste keer dat Feyenoord en Ajax elkaar troffen als nummer één en twee op de ranglijst was op 23 oktober 2016. In De Kuip werd het toen 1-1. Van de laatste vijf keer dat de Klassieker een duel was tussen de op dat moment twee beste ploegen van de Eredivisie, verloor Feyenoord niet (W2-G3-V0).

Feyenoord heeft dus de kans om zich naast Ajax aan kop te nestelen, maar moet daarvoor voor het eerst sinds zestien jaar winnen in Amsterdam. De laatste uitzege in een Klassieker dateert nog altijd van 28 augustus 2005, toen dankzij goals van Salomon Kalou en Dirk Kuyt met 1-2 werd gewonnen.

Voor Dick Advocaat wordt de wedstrijd van zondag zijn eerste Klassieker. Vorig seizoen kwam de competitie anderhalve week voor de Klassieker in De Kuip stil te liggen als gevolg van de corona-pandemie. Later vandaag (vrijdag) - vanaf ongeveer 14:00 uur - blikt de coach vooruit tijdens een persconferentie. Live meekijken kan op het officiële YouTube-kanaal van de club.

  • #ajafey