Fanshop
Fanshop

Kinderen dromen van De Kuip tijdens Talentendagen

Feyenoord heeft maandag en dinsdag ruim 1100 kinderen ontvangen op Varkenoord tijdens de jaarlijkse Talentendagen. Zij kregen daar de kans om een plek te veroveren binnen Feyenoord Academy.

De deelnemende kinderen waren afkomstig uit het hele land, van Groningen tot Limburg. ‘Feyenoord-supporters zitten natuurlijk overal’, lachte Senior Scout Maup Martens.

Feyenoord nodigt naar aanleiding van de Talentendagen de meest talentvolle deelnemers uit voor een stage bij de club, samen met spelers die door de club zelf zijn gescout. De ervaring leert dat van alle deelnemers aan de Talentendagen er uiteindelijk circa vier een plek in de opleiding van Feyenoord verdienen. In het verleden kwam op die manier onder meer Stefan de Vrij terecht bij Feyenoord. 

Een van de jongens die in de toekomst graag in zijn voetsporen wil treden, is de tienjarige Parsa uit Den Haag. Hij was dinsdag samen met zijn vader naar Varkenoord gekomen om zijn voetbalkunsten te laten zien. ‘Nu voetbal ik in E1 van v.v. Verburch in Den Haag, maar mijn droom is om voor Feyenoord te spelen’, vertelde de jonge Feyenoord-supporter. ‘Ik vond het heel leuk om partijtjes te spelen. Ik hoop dat ik terug mag komen na vandaag.’

Het goede gevoel waarmee Parsa uiteindelijk weer in de auto stapte naar Den Haag, werd gedeeld door de vele andere deelnemertjes aan de Talentendagen. ‘We vinden het ook heel belangrijk dat alle kinderen een mooie herinnering overhouden aan vandaag’, besloot Martens. ‘Voor de meerderheid is het niet weggelegd om voor Feyenoord te voetballen, maar we hopen natuurlijk wel dat ze in de toekomst allemaal Feyenoord-supporter blijven.’