Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
uitwisseling2

Kijkje in de keuken bij Man. United voor Feyenoord in de Samenleving

Brian Pinas en Ferdi Claessen, twee medewerkers van Feyenoord in de Samenleving, hebben afgelopen week een kijkje in de keuken gekregen bij Manchester United. Het bezoek aan de Engelse topclub, waar voormalig Feyenoorder Robin van Persie onder contract staat, vond plaats in het kader van een uitwisseling van het European Football for Development Network (EFDN). Andere clubs die deelnamen aan deze stafuitwisseling waren onder meer Fulham (Eng), KAA Gent (Bel), Valerenga IF (Noo) en Famagusta (Cyp).

Tijdens de week in Engeland liepen Pinas en Claessen mee met hun collega’s van Manchester United, terwijl ook diverse workshops en presentaties gevolgd werden. ‘Ook hebben wij zelf presentaties gegeven over onze eigen projecten, waaronder over de Feyenoord Street League en Scoren in de Wijk’, vertelde Pinas na terugkeer in Nederland.

De twee Feyenoorders konden terugkijken op een geslaagde week in Manchester. ‘We hebben de werkwijze van Manchester United op maatschappelijk vlak echt van binnenuit leren kennen’, vertelde Pinas. ‘Het is een club die, mede dankzij de steun van de Premier League, met een veel groter budget kan werken in hun Foundation dan dat wij dat kunnen. Tegelijkertijd heeft de afgelopen week ons geleerd dat wij met onze mogelijkheden op de goede weg zijn.’

Komende zomer is Feyenoord gastheer van een volgende uitwisselingsbijeenkomst van het EFDN.