Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Kenneth Vermeer vertrekt naar Los Angeles FC

Kenneth Vermeer maakt per direct de overstap naar de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). De 34-jarige doelman, die in De Kuip over en aflopend contract beschikte, gaat spelen voor Los Angeles FC, waar hij voor twee jaar zal tekenen.

Feyenoord versterkte zich in de zomer van 2014 vlak voor het sluiten van de transferwindow met de doelman, die overkwam van Ajax. Hij bracht met ruim honderd Eredivisie-optredens, 26 duels in Europees verband waarvan de helft op Champions League-niveau en vier interlands de nodige ervaring met zich mee.

In Rotterdam werd Vermeer eerste doelman en toonde hij direct zijn meerwaarde. Met hem onder de lat overwinterde Feyenoord in 2014-2015 voor het eerst in tien jaar in Europa en een jaar later werd de KNVB Beker veroverd, de eerste hoofdprijs in acht jaar.

Nadat Vermeer het kampioensjaar grotendeels miste vanwege blessureleed, volgde het seizoen daarop een verhuur van een half seizoen aan Club Brugge. Daar had hij een groot aandeel in het behaalde Belgische landskampioenschap. Bij Feyenoord keerde Vermeer later in het seizoen 2018-2019 terug in de basis. In totaal droeg Kenneth Vermeer in 133 officiële wedstrijden het keepersshirt van Feyenoord.

Technisch directeur Sjaak Troost: ‘Kenneth heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in deze fase van zijn carrière graag nog een stap als deze wilde maken. Nu Justin Bijlow weer fit is en Kenneth bij ons over een aflopend contract beschikt, zien wij mogelijkheden om hieraan mee te werken. Bovendien heeft Nick Marsman onlangs met zijn optredens in Feyenoord 1 zich ook kunnen laten zien, waarmee we over twee volwaardige doelmannen blijven beschikken.’

  • Kenneth Vermeer