Fanshop
Fanshop
training%20wo-10

Keepers stelen de show op woensdagtraining

De vier doelmannen van Feyenoord hebben zich woensdag naar hartenlust kunnen uitleven op de training. Kenneth Vermeer, Warner Hahn, Kamil Miazek en Justin Bijlow werden op het Alfamar Beach & Sport Resort in de Algarve flink uitgedaagd door keeperstrainer Patrick Lodewijks en op die manier tot het uiterste gedreven om hun doel schoon te houden.

Applaus
De keeperstraining vond plaats aan de kant waar ook de aanwezige toeschouwers stonden. Die hadden daardoor perfect zicht op de inspanningen van de doelmannen en zagen de ene na de andere save voorbij komen. Vermeer, Hahn, Miazek en Bijlow verweerden zich kranig tegen de schoten, die vanuit alle hoeken op hen werden afgevuurd. Een goede redding werd regelmatig beloond met applaus, maar ook Lodewijks oogstte bewondering. De keeperstrainer gaf Vermeer met een subliem stiftje het nakijken en kreeg zo de handen van de supporters én een sportieve Vermeer zelf op elkaar. In de videospeler hieronder is het fraaie boogballetje van Lodewijks te zien.

Handbal
Het werk van de keepers was een heerlijk schouwspel voor aanwezigen langs de lijn, terwijl ook de warming-up met veel plezier werd bekeken. De Feyenoorders begonnen de training met een spelletje handbal, waarbij moest worden gescoord met het hoofd. De ene speler was nog fanatieker dan de ander en wanneer iemand erin slaagde te scoren, werd dit met luid gejuich begroet.

Tweetal nog afwezig
Voor de veldspelers bestond het overige deel van de training uit onder meer een rondo, passen en trappen en enkele fysieke oefeningen. Eric Botteghin en Karim El Ahmadi waren er wederom niet bij op het trainingsveld. De Braziliaan is herstellende van een hamstringkwetsuur, terwijl El Ahmadi sinds de training van maandag kampt met knieklachten.

Droog
Voor het eerst deze week bleef het droog tijdens een training van Feyenoord in Portugal. Tijdens het laatste gedeelte van de oefensessie liet zelfs de zon zich veelvuldig zien, wat uiteraard ook de temperatuur ten goede kwam.

Vrije woensdagmiddag
De Feyenoorders kunnen woensdag genieten van een vrije middag. In tegenstelling tot de afgelopen dagen staat er na de lunch geen training in het hotel op het programma, waardoor de spelers zelf invulling kunnen geven aan hun tijd.