Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Kater voor Feyenoord tegen hekkensluiter

Feyenoord heeft zichzelf zaterdag een zeer slechte dienst bewezen. In eigen stadion verspeelde het team van Dick Advocaat kostbare punten tegen hekkensluiter FC Emmen: 1-1. Aliou Balde maakte in de slotfase zijn officiële debuut voor Feyenoord.

Hoewel het spel niet groots was, leek het voor Feyenoord lange tijd een vrij zorgeloze zaterdagavond te worden. Dankzij een afstandsschot van Orkun Kökcü – dat nog wel van richting veranderd werd – ging de ploeg met een voorsprong de rust in en dat was conform de verhoudingen op het veld. FC Emmen schroomde weliswaar niet om dapper de aanval te zoeken waar mogelijk, het slaagde er niet tot nauwelijks in om doelman Nick Marsman serieus aan het werk te zetten.

Zo lag Feyenoord op koers voor een in meerdere opzichten belangrijke overwinning, uiteraard vooral vanwege de situatie op de ranglijst. Voorafgaand aan het duel had Advocaat al aangegeven dat er vooral in de vijf resterende thuiswedstrijden nog veel te halen was voor zijn elftal, met als uiteindelijk doel om te stijgen naar plek vier of drie en Europees voetbal veilig te stellen.

Met die belangen in het achterhoofd was het niet te verklaren dat het spelniveau van Feyenoord na rust steeds verder omlaag ging. Hoewel er diverse mogelijkheden lagen om de voorsprong uit te breiden en de beslissing te forceren, raakte de ploeg zichtbaar de grip op de wedstrijd meer en meer kwijt.

Gevolg was dat FC Emmen voelde dat er wat te halen viel in De Kuip en na een onhandige overtreding van Lutsharel Geertruida sloegen de noorderlingen toe. Scheidsrechter Kevin Blom zag er in eerste instantie geen strafschop in, maar nadat hij zelf aan de kant de beelden was gaan bekijken wees hij alsnog naar de stip. Michael de Leeuw bleef vervolgens koel vanaf elf meter: 1-1.

Ondanks dat Advocaat met Nicolai Jørgensen, Róbert Bozeník en debutant Aliou Balde nog drie verse aanvallers inbracht, was Feyenoord niet meer in staat tot een krachtig slotoffensief. De zo vurig gewenste winnende goal bleef dan ook uit. Feyenoord gaat zodoende met een flinke kater richting de interlandbreak, in de wetenschap dat de strijd om een Europees ticket er niet eenvoudiger op is geworden.