Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
kasdorp

Karsdorp: ‘Ontwikkeling staat voorop’

Feyenoord.nl stelt de komende periode de drie talenten voor die vanuit de jeugdopleiding zijn doorgestroomd naar de eerste selectie: Wessel Dammers, Rick Karsdorp en Rodny Lopes Cabral. In deel II: Rick Karsdorp, dynamische middenvelder.

Rick Karsdorp kreeg halverwege het afgelopen seizoen een grote teleurstelling te verwerken. De middenvelder had zich onder meer tijdens diverse trainingen met de eerste selectie in de kijker gespeeld bij trainer Ronald Koeman. Hij stond daardoor op de nominatie om mee te gaan naar het winterse trainingskamp in het Spaanse Marbella, maar een knieblessure gooide roet in het eten voor hem.

Karsdorp werkte in de periode die volgde hard aan het herstel van zijn kwetsuur. Met succes, want hij trainde gedurende de laatste maanden van het seizoen nog verschillende keren mee met de eerste selectie. Ondertussen speelde hij zijn wedstrijden bij Feyenoord A1, de ploeg die het afgelopen seizoen afsloot met de winst van de beker. Karsdorp debuteerde bovendien in Jong Feyenoord/Excelsior en viel individueel in de prijzen: hij werd verkozen tot beste speler in de Eredivisie voor A-junioren.

De in Schoonhoven geboren Karsdorp is bezig aan zijn tiende seizoen bij Feyenoord, nadat hij als E-junior de overstap maakte van vv Schoonhoven. Karsdorp doorliep vervolgens de volledige opleiding van de club, wat in januari van dit jaar resulteerde in zijn eerste profcontract. ‘Feyenoord is echt mijn club’, vertelde Karsdorp bij de ondertekening van zijn verbintenis. ‘Ik wist dat ik de laatste tijd goed bezig was, maar toch kon ik het nieuws over mijn contract eerst nauwelijks geloven. Ik ben hier heel erg blij mee, voor mij gaat met dit contract een jongensdroom in vervulling.’

Karsdorp krijgt deze voorbereiding samen met Wessel Dammers en Rodny Lopes Cabral de kans om zijn plek af te dwingen in de selectie van trainer Fred Rutten. ‘Doordat ik vorig seizoen al verschillende keren heb meegetraind, ken ik de meeste jongens al’, vertelde hij afgelopen week na afloop van de eerste training. ‘In mijn vakantie heb ik voor mezelf getraind, om zo fit mogelijk aan de voorbereiding te kunnen beginnen. Nu ik bij het eerste zit, wil ik elke dag beter worden en mezelf laten zien. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als ik dit seizoen mijn debuut kan maken, maar mijn ontwikkeling staat nu voorop.’