Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Jyri Nieminen nieuwe keeperstrainer Feyenoord

Feyenoord heeft in Jyri Nieminen (35) een nieuwe keeperstrainer voor het eerste elftal gevonden. De in Finland geboren Nieminen maakt de overstap vanuit de Verenigde Staten waar hij werkte als Hoofd Keepers bij de New York Red Bulls.

Voor de functie van keeperstrainer, die door het recente vertrek van Khalid Benlahsen opnieuw moest worden ingevuld, was een groot aantal kandidaten. Nieminen, die na zijn actieve voetbalcarrière als keeperstrainer in meerdere werelddelen werkzaam was, kwam daarbij als meest geschikte naar voren.

‘De zorgvuldigheid waarmee Feyenoord bij mij is uitgekomen geeft mij een heel goed gevoel,’ aldus Nieminen. ‘Het vervult mij dan ook met trots dat ik nu onderdeel uitmaak van deze grote club. Ik kijk ernaar uit te werken met een team van goede keepers die ook nog eens enorm veel potentie hebben.’

Nieminen begon zijn coachcarrière bij de Finse voetbalbond en diende enkele clubs uit zijn vaderland, voordat hij de stap naar het buitenland maakte. Naast de Amerikaanse MLS werkte hij bij de voetbalbond van Estland, de Aspire Academy in Qatar en de Orlando Pirates. In 2021 verhuisde hij van Zuid-Afrika naar de club uit New York die onderdeel uitmaakt van de Red Bull Group.