Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
vd%20stoep1

Jubileum voor archivaris Feyenoord

Henk van der Stoep, archivaris van Sportclub Feyenoord, is vrijdagmiddag in het zonnetje gezet op Varkenoord. Onder meer Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde, hoofd jeugdopleiding Damien Hertog, Sportclub-voorzitter Wim Voots en jeugdtrainers Cor Adriaanse en Gaston Taument verrasten Van der Stoep met een gezamenlijke lunch, omdat hij vrijdag precies vijftig jaar als vrijwilliger aan Feyenoord is verbonden.

Van der Stoep is inmiddels al meer dan 22 jaar archivaris van de club en verzamelt in die hoedanigheid onder meer alle artikelen, boeken, tijdschriften en overige uitgaves die over Feyenoord verschijnen. Voorheen zette Van der Stoep zich als vrijwilliger onder meer in als jeugdleider, lid van de Ballotagecomissie, lid van de Jeugdcommissie, redacteur van het Infomagazine en corrector van het clubblad. Hij is al sinds februari 1944 lid van Feyenoord.

‘Ik voel me een beetje een cultuurbewaker van Feyenoord’, vertelde Van der Stoep, die zichtbaar verrast was door de aanwezigheid van vele bekenden uit diverse geledingen van de club. ‘De afgelopen vijftig jaar heb ik me met ongelooflijk veel plezier onbezoldigd ingezet voor Feyenoord. Ik heb daarbij altijd één belang voorop gezet: dat van de club.’

Van der Stoep, die op 25 november 1991 werd benoemd tot Lid van Verdienste van Sportclub Feyenoord, kreeg in de kantine van Varkenoord namens de BVO bloemen en een cadeau overhandigd door Gudde. ‘Ik zie u als een oer-vrijwilliger van deze club, voor wie er maar één ding telde: Feyenoord’, vertelde de algemeen directeur. Ook Wim Voots en Damien Hertog spraken mooie woorden en hadden bloemen en cadeaus meegenomen.

Van der Stoep blijft ook na de viering van zijn jubileum als archivaris verbonden aan Feyenoord. ‘We gaan door tot het eind’, glimlachte de jubilaris.