Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Javairo Dilrosun vervolgt carrière bij Club América

Feyenoord heeft met de Mexicaanse topclub Club América overeenstemming bereikt over de transfer van Javairo Dilrosun. De 25-jarige vleugelaanvaller verruilt daarmee na anderhalf jaar de Eredivisie voor de Mexicaanse Primera División. Dilrosun had in De Kuip nog een doorlopend contract tot medio 2026.

Met de overstap vervolgt Dilrosun zijn carrière bij de veertienvoudig Mexicaans landskampioen en recordwinnaar van de CONCACAF Champions League. In de zomer van 2022 nam Feyenoord hem over van Hertha BSC. Voor hem betekende het destijds een terugkeer naar Nederland nadat hij zijn profcarrière in het buitenland begonnen was.

‘Ik ben vorig jaar teruggekomen naar Nederland, met het doel succesvol te zijn met Feyenoord,’ vertelt de enkelvoudig Oranje-international. ‘Dat we in het eerste seizoen al een kampioenschap hebben behaald, geeft mij een trots gevoel dat altijd zal blijven overheersen. Iedereen die daaraan heeft bijgedragen en mij een gevoel van thuis heeft gegeven in Rotterdam, ben ik daar dankbaar voor. Ik wens jullie allemaal het beste.’

Dilrosun speelde in totaal vijfenvijftig officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij met zeven doelpunten en negen assists bij zestien doelpunten betrokken was.

Feyenoord wenst Javairo Dilrosun veel succes toe in Mexico.