Fanshop
Fanshop
FullSizeRender

Jarige Joop van Daele (70) te gast in Feyenoord TV

Joop van Daele is maandagavond (vanavond) te gast in de studio van Feyenoord TV, waar hij aanschuift om onder meer de wedstrijd Feyenoord – FC Twente te analyseren. Voor de man die Feyenoord in 1970 de Wereldbeker bezorgde, is het een bijzondere dag, want hij viert vandaag namelijk zijn zeventigste verjaardag. Reden voor de programmamakers om Van Daele te verrassen met een taart.

Van Daele gaat in Feyenoord TV onder meer in op het optreden van doelman Justin Bijlow, die zondag zijn debuut maakte in Feyenoord 1. ‘Die jongen speelt hier natuurlijk al zijn hele leven,’ zegt Van Daele. ‘Ik ben blij dat hij zich op deze manier heeft kunnen laten zien. Hij had een heel goede redding toen Jensen voor hem verscheen. Daar maakte hij zich heel goed breed. Verder heeft hij een goede uittrap en speelt hij de ballen goed in. Dat zijn belangrijke facetten.’

Naast Van Daele komt ook Giovanni van Bronckhorst aan het woord. Met ingang van deze week blikt Feyenoords hoofdtrainer na iedere speelronde terug op de afgelopen wedstrijd en vooruit naar het aankomende duel.

Feyenoord TV wordt maandagavond om 18:50 uur uitgezonden op FOX Sports 1. Om 19:20 en 22:30 uur wordt de uitzending herhaald op FOX Sports 3. Alle uitzendingen van Feyenoord TV zijn een dag later ook te bekijken via het YouTube-kanaal van Feyenoord.