Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Januari: zeven wedstrijden in drie weken

Met de stadsderby op Het Kasteel barst komend weekend een voor Feyenoord bomvolle voetbalmaand in alle hevigheid los. Het team van trainer Dick Advocaat bereidt zich voor op zeven wedstrijden in een tijdsbestek van 22 dagen.

De eerste stop is op Spangen, waar Feyenoord aanstaande zondag om 12:15 uur de competitie hervat. Met stadgenoot Sparta treft Feyenoord, dat de eerste seizoenshelft afsloot op de derde plaats, de huidige nummer negen van de Eredivisie. Eerder dit seizoen kwam er geen winnaar uit de onderlinge confrontatie in De Kuip: 1-1.

Topwedstrijden
Veel voetballiefhebbers kijken vooral uit naar de grote wedstrijden die in januari op het programma staan. Zo staat de maand bol van de duels tussen de traditionele en huidige top drie en AZ. Komende zondag is het direct Ajax – PSV in de Johan Cruijff Arena, het stadion waar Feyenoord een week later de eerste Klassieker speelt van het nieuwe seizoen. Feyenoord speelt op de laatste zondagen van de maand thuis tegen AZ (24 januari) en PSV (31 januari).

Midweeks programma
Januari is ook de maand van de midweekse wedstrijden. Drie dagen na de stadsderby speelt Feyenoord de eerste thuiswedstrijd van 2021 tegen PEC Zwolle. Exact een week later op woensdag 20 januari wacht in De Kuip het bekerduel met Heracles Almelo, terwijl op woensdag 27 januari een latertje op het programma staat in Friesland. Die avond speelt de ploeg van Advocaat om 21:00 uit tegen sc Heerenveen.

Live op ESPN
Smet op het spectaculaire schema is natuurlijk dat de wedstrijden in januari zonder publiek zullen worden gespeeld. Alle duels worden uiteraard wel live uitgezonden op ESPN (voorheen FOX Sports). Dezelfde zender, die met ingang van het nieuwe jaar een nieuwe naam draagt. Op de website en app van ESPN vind je het uitzendschema en op welk net de wedstrijden van Feyenoord worden uitgezonden.