Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Jacky van Dam (vertolker Hand In Hand Kameraden) overleden

Feyenoord heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van Jaap Plugers, beter bekend als Jacky van Dam. Met die artiestennaam werd hij bekend als de originele vertolker van ‘Hand In Hand Kameraden’, het officiële clublied van Feyenoord. Plugers overleed zaterdagochtend op 83-jarige leeftijd.

De in Rotterdam geboren Plugers vergaarde in 1963 grote bekendheid door ‘Hand In Hand Kameraden’ in te zingen. Het iconische lied is bijna vijftig jaar later nog altijd het lijflied van Feyenoord en schalt traditiegetrouw bij elke thuiswedstrijd door De Kuip bij de opkomst van beide teams.

Plugers was de afgelopen tijd ernstig ziek en verbleef in de laatste periode van zijn leven in een verzorgingstehuis. Daar werd hij onlangs nog verrast met een bezoek van Feyenoord, georganiseerd door de maatschappelijke tak van de club. Vijf deelnemers van de Feyenoord Street League zochten Plugers op, brachten buiten het clublied ten gehore en overhandigden hem vervolgens een grote bos rode en witte bloemen plus een gesigneerd Feyenoord-shirt.

Het verrassingsbezoek raakte Plugers diep, zo liet zijn vrouw Miep naderhand weten. ‘Hij heeft in de verste verte niet kunnen bedenken dat dit zou kunnen gebeuren en is zo gelukkig dat hij dit nog mee mag maken. “Ik voel het gewoon in mijn hart,” zei Jaap tegen mij,’ aldus Miep.

Feyenoord wenst familie en naasten veel sterkte met het verlies.