Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-az-4

Inzetbaarheid Elia tegen FC Twente twijfelachtig

Het is twijfelachtig of hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst in de thuiswedstrijd tegen FC Twente van komende zondag kan beschikken over Eljero Elia. De vleugelaanvaller keerde afgelopen weekend met liesklachten terug van het Nederlands elftal en trainde vrijdagochtend individueel. ‘We hopen dat Eljero zaterdag kan aansluiten bij de groep, alleen moeten we daarvoor ook een eventuele reactie op de training van vandaag afwachten’, vertelde Van Bronckhorst. ‘Na de training van zaterdag beslissen we over zijn inzetbaarheid tegen FC Twente.’

Behalve Elia keerde ook Sven van Beek afgelopen week vervroegd terug in De Kuip, nadat hij met een voetblessure was afgehaakt bij Jong Oranje. De jeugdinternational trainde vrijdag echter probleemloos en voluit mee met de groep.

Ook Kenneth Vermeer, Rick Karsdorp, Bart Nieuwkoop, Kaim El Ahmadi en Simon Gustafson, die zich om fysieke redenen moesten afmelden voor de interlands met nationale (jeugd)teams, namen vrijdag volledig deel aan de training. ‘De groep staat er goed voor richting zondag’, stelde Van Bronckhorst.