Fanshop
Fanshop
Feyenoord-%20Roda%20JC%20Kerkrade-21

In beeld: El Ahmadi, acht jaar voorop in de strijd

Met zijn vertrek naar Al-Ittihad komt er voor Karim El Ahmadi een einde aan een periode van acht jaar bij Feyenoord. De 33-jarige middenvelder speelde sinds 2008 in drie verschillende periodes voor de club, waarvan de laatste periode (2014-2018) in meerdere opzichten veruit de meest succesvolle was.

Nadat El Ahmadi in de zomer van 2008 overkwam van FC Twente speelde hij in de daaropvolgende vier seizoenen 94 competitiewedstrijden, waarin hij door zijn inzet, gekoppeld aan technisch verzorgd voetbal, al snel populair werd bij het legioen. El Ahmadi werd tijdens de tweede helft van het seizoen 2010-2011 voor een half jaar verhuurd aan Al Ahli uit Dubai. De middenvelder verruilde Feyenoord vervolgens in 2012 voor Aston Villa, om twee jaar later terug te keren in Rotterdam.

Na zijn terugkeer naar De Kuip in de zomer van 2014 groeide El Ahmadi uit tot een belangrijke speler op het middenveld, die altijd voorop ging in de strijd en het goede voorbeeld gaf aan zijn ploeggenoten. De Marokkaanse middenvelder groeide door zijn manier van voetballen de afgelopen jaren meer en meer uit tot een leider. Daarnaast wist hij steeds vaker het net te vinden, met het kampioensjaar 2016-2017 als hoogtepunt (zes competitietreffers).

De landstitel volgde een jaar na de winst van zijn eerste prijs: de KNVB Beker, die hij ook in april van dit jaar opnieuw mocht vasthouden. Dat deed El Ahmadi als aanvoerder, zoals hij aan het begin van zijn laatste seizoen ook al de Johan Cruijff Schaal in ontvangst mocht nemen.

In de fotogalerij kun je de acht jaar van El Ahmadi in dienst van Feyenoord terugkijken in foto’s. Via de videospeler kun je een clip bekijken met de hoogtepunten van El Ahmadi in het rood-wit.