Fanshop
Fanshop

HNK Rijeka met gelijkspel richting Rotterdam

Feyenoord is dit seizoen in de Europa League gekoppeld aan Sevilla FC, Standard Luik en HNK Rijeka. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Sevilla FC heeft zondag verzuimd om de koppositie te pakken in de Primera División. De ploeg profiteerde niet van de nederlaag van koploper FC Barcelona in eigen huis tegen Celta de Vigo, door op bezoek bij Atletic Bilbao met 1-0 onderuit te gaan. Omdat de achtervolgers Real Madrid, Atletico Madrid en Valencia wel wisten te winnen, zakte Sevilla naar de vijfde plaats op de ranglijst, met 22 punten uit tien wedstrijden. Het duel in Bilbao werd zondag al na dertien minuten beslist, toen Arits Aduriz voor het enige doelpunt van de wedstrijd tekende.

Standard Luik
Standard Luik gaf zaterdagavond de goede reeks van de afgelopen weken een vervolg, door in eigen huis te winnen van KV Mechelen (2-0). Na eerdere zeges op Anderlecht en Cercle Brugge betekende dat de derde achtereenvolgende overwinning voor Standard Luik, dat in die duels geen enkele tegentreffer hoefde te incasseren. Dankzij de goede resultaten is de ploeg van coach Ivan Vukomanovic inmiddels geklommen naar de zesde plaats in de Belgische Pro League, met een achterstand van zes punten op koploper Anderlecht. Standard Luik zal zodoende met zelfvertrouwen afreizen naar Spanje, waar komende donderdag de uitwedstrijd tegen Sevilla in de Europa League wacht.

HNK Rijeka
HNK Rijeka had zich een betere generale kunnen wensen in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande donderdag. Ondanks een nieuwe treffer van Andrej Kramaric, die zijn competitietotaal daarmee opvijzelde naar 16 doelpunten, kwam de ploeg van trainer Matjaz Kek op bezoek bij Slaven Belupo niet verder dan 1-1. Daardoor verzuimde Rijeka om de achterstand op koploper Dinamo Zagreb, dat eveneens punten morste, te verkleinen. Het verschil tussen de nummer één en twee blijft daardoor zes punten.