Feyenoord 1

LIVEBLOG | Historische Europese uitzege houdt Feyenoord aan kop

Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan in Berlijn. In de vierde groepswedstrijd van de Europa Conference League werd FC Union Berlin donderdagavond met 1-2 verslagen, waardoor het team van hoofdcoach Arne Slot zich in de voorlaatste speelronde kan verzekeren van Europese overwintering.

Lees alles rustig terug in ons liveblog!

Luis Sinisterra bekroonde een superstart van Feyenoord, dat direct de wedstrijd controleerde en met goed veldspel tot kansen kwam, met een openingstreffer. Bryan Linssen draaide kort weg in het strafschopgebied en schoot de bal op de paal, waarna de rebound voor de Colombiaan was.

In de slotfase van de eerste helft verloor Feyenoord langzaam maar zeker de grip op het duel en kwam FC Union Berlin beter in het spel. De gelijkmaker hing in de lucht en viel kort voor rust uit een fraai schot van Christopher Trimmel. Met een knal in de rechterbovenhoek liet hij Justin Bijlow kansloos: 1-1.

Buikschuiver Dessers
Na zijn heldenrol tegen Sparta Rotterdam (0-1 zege) op zondag kroonde invaller Cyriel Dessers zich ook in Duitsland tot matchwinner. De spits reageerde alert op een slippertje van de doelman, snoepte hem de bal af en schoot die in het lege doel. Met een buikschuiver op het kleddernatte veld vierde hij zijn belangrijke doelpunt tegen Union Berlin, dat na rode kaarten voor Trimmel en Cedric Teuchert in de 88ste minuut met negen man eindigde.

Slavia Praag is Feyenoords volgende tegenstander in de groepsfase. Het team heeft door de eerste uitzege in de groepsfase van een Europees toernooi sinds 2014 op donderdag 25 november aan een punt genoeg om zeker te zijn van de eerste plaats in Groep E en daarmee overwintering in Europa. Komende zondag wordt dit blok voor de interlandbreak afgesloten met een thuiswedstrijd tegen AZ (aftrap 16:45 uur).