Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_5186

Groot enthousiasme bij tweede editie Feyenoord STC toernooi

Op de velden van sportcomplex Varkenoord is op Tweede Pinksterdag (maandag) de tweede editie van het Feyenoord STC Toernooi afgewerkt. Ondanks de kater van een dag eerder in De Kuip, waar het eerste elftal van de Rotterdamse club werd uitgeschakeld in de play-offs, was het enthousiasme groot bij de in totaal 170 deelnemers van het Scheepvaart en Transport College (STC).

Het jaarlijkse voetbaltoernooi is een van de onderdelen van de officiële samenwerking tussen het Feyenoord Fancoachproject en STC, een onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie die praktijkgerichte opleidingen voor jongeren verzorgt. Bovendien worden deze opleidingen onder meer gevolgd door veel Feyenoord-supporters, voor wie het spelen van een toernooi op het complex van de jeugdopleiding van de club een mooie ervaring is.

Fancoach Maarten van Holstein van Feyenoord was zeer te spreken over het verloop van het toernooi. ‘Alle zeventien deelnemende teams waren ontzettend gemotiveerd, wat de duels natuurlijk ten goede kwam’, vertelde hij. ‘Er werd fanatiek gestreden voor de winst, maar de wil om te winnen ging geen moment ten koste van de sportiviteit en gezelligheid. Tevens was het mooi om te zien dat er behalve de vele studententeams ook een team van leraren meedeed. Ook bij hen was het enthousiasme enorm. Alles bij elkaar was dit een editie waar we, mede door de goede samenwerking tussen alle partijen, trots op mogen zijn.’

Het team dat meespeelde onder de naam Balopdak ging uiteindelijk met de toernooiwinst aan de haal. Dat leverde voor de voetballers een absolute hoofdprijs op, namelijk een bezoek aan een thuiswedstrijd van Feyenoord vanuit een Business Unit.