Feyenoord-Willem11-44

Belangrijk aandeel Berghuis in zege Oranje

Steven Berghuis is dinsdagavond van grote waarde geweest voor het Nederlands elftal. De buitenspeler van Feyenoord gaf de assist bij alle drie de goals die Oranje maakte in de oefeninterland tegen Roemenië> Het duel in Boekarest werd met 0-3 gewonnen.

Na een eerste helft zonder goals was het Berghuis die kort na rust de wedstrijd openbrak. Een fraaie actie aan de rechterkant werd gevolgd door een voorzet op Memphis Depay, die bij de tweede paal raakte kopte. Niet veel later werd het 0-2 nadat Berghuis de bal met rechts voor gaf op Ryan Babel. Kort voordat de Feyenoorder na 83 minuten naar de kant werd gehaald, legde hij een vrije trap met links op het hoofd van Luuk de Jong, die de eindstand bepaalde op 0-3.

Op het moment van de derde treffer stond Tonny Vilhena net vijf minuten binnen de lijnen. De middenvelder verving Kevin Strootman en mocht zo zijn negende interland bijschrijven.