Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Givairo Read Academy Speler van de Maand augustus

Givairo Read is de eerste speler van het seizoen 2023-2024 die is uitgeroepen tot Academy Speler van de Maand. De 17-jarige verdediger van Feyenoord Onder 18 ontving deze onderscheiding vanwege zijn goede progressie over de maand augustus en trok de afgelopen weken deze stijgende lijn verder door.
Voor Read zijn de eerste maanden bij zijn nieuwe club uitstekend verlopen. De van FC Volendam overgekomen rechtervleugelverdediger won met zijn team in de voorbereiding het precieuze Mladen Ramljak Memorial Tournament in Kroatië en werd bovendien uitroepen tot speler van het toernooi.

Ook afgelopen week liet Read zich zien tijdens de eerste wedstrijd om de UEFA Youth League. In de gewonnen thuiswedstrijd met Celtic FC Onder 19 (3-0) nam de jeugdinternational de openingstreffer voor zijn rekening. Daarnaast werd hij opgenomen in de voorlopige selectie voor het Nederlands Elftal voor speler onder 19 jaar.

Academy Speler van de Maand
De prijs voor de Academy Speler van de Maand wordt na afloop van iedere maand uitgereikt aan een speler van de Feyenoord Academy die laat zien in zichzelf te willen investeren, progressie toont op zowel voetbal-, fysiek- en topsportgebied en een positieve bijdrage levert aan de groeicultuur van zijn team.