Fanshop
Fanshop
uitleg%20bij%20supportersbeeld

Geslaagde Museumnacht voor Feyenoord Museum

Voor het Feyenoord Museum is de Museumnacht010 een geslaagd evenement geworden. Waar de Museumnacht in zijn totaliteit minder bezoekers trok dan de afgelopen jaren, lag het bezoekersaantal in het Feyenoord Museum afgelopen zaterdag relatief gezien juist hoger.

In Stadion Feijenoord vloeiden kunst en voetbal zaterdagavond op natuurlijke wijze samen. De bezoekers genoten aan de monumentale Olympiazijde van de vele prachtige historische kunstwerken, die de rijke geschiedenis van Feyenoord mede hebben vormgegeven; van kunstwerken die tijdens de bouw van het stadion in 1936 zijn aangeleverd tot geschenken die Feyenoord kreeg na bijzondere overwinningen. 

Een groot deel van de bezoekers verbaasde zich over de hoeveelheid kunst die te vinden was in De Kuip. De gidsen van het stadion vertelden niet alleen over de kunstwerken, maar ook over de kunstenaars. Daarnaast werd tijdens de rondleidingen aandacht geschonken aan de grasmat van De Kuip, die vorig jaar nog tot de beste van Nederland werd verkozen. Na de rondleiding maakten vele bezoekers gebruik van de mogelijkheid om in het Feyenoord Museum gezellig na te borrelen met een hapje en een drankje. 

De collectie van het Feyenoord Museum werd zaterdagavond ook verder uitgebreid. Er werd een asbak, in de vorm van De Kuip, uit 1958 geschonken.