Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
begraafplaats2

Gerard Meijer opent Feyenoord-vak op Zuiderbegraafplaats

Voor Feyenoord-supporters is het vanaf komende week mogelijk om een bijzondere laatste rustplaats te krijgen op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. Met de onthulling van drie unieke Feyenoord-monumenten opende clubicoon Gerard Meijer, Feyenoord-ambassadeur voor het leven, zaterdag het speciale Feyenoord-vak.

Het gras in het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats komt rechtstreeks van het hoofdveld van Feyenoord. Hiervoor hebben wethouder Joost Eerdmans en Feyenoord directielid Mark Koevermans, onder toeziend oog van de grasmeester van Feyenoord begin juli de eerste spade in de grond van De Kuip gestoken.

Het Feyenoordvak biedt plaats aan een aantal particuliere en algemene graven, een columbarium en een strooiveld met origineel gras uit De Kuip. Op deze plek werden drie unieke monumenten - voorzien van het logo van Feyenoord - onthuld. Deze monumenten kunnen onderdeel uitmaken van de plechtigheden rondom de uitvaart of bij het uitstrooien van de as.

Timmermans Natuursteen en Silent Stones, leveranciers van gedenkstenen, wilden graag een bijdrage leveren aan deze bijzondere rustplaats en schonken ieder een monument. In opdracht van de supportersvereniging van Feyenoord heeft Vasthouden (leverancier van 3D objecten) een gedenkmonument ontworpen dat bij het columbarium wordt geplaatst.

Het Feyenoord-vak voorziet in een behoefte want het Feyenoord gevoel zit bij veel supporters in de genen. Uitvaartverzorger Monuta verzorgt al langere tijd Feyenoord-uitvaarten. Jeanet Wiegmann van Monuta Rotterdam is blij met dit initiatief: ‘De cirkel is nu rond, naast de Feyenoord-uitvaart is er voor de supporters nu ook een speciale rustplaats gecreëerd in de Feyenoord-sfeer.’

De eerste asverstrooiingen zijn op verzoek van nabestaanden van fervente Feyenoordsupporters al gepland.