basisplaatje_logo_academy

Gelijkspel voor Feyenoord A1 tegen FC Twente

Feyenoord A1 heeft zaterdag op Varkenoord doelpuntloos gelijkgespeeld tegen FC Twente. Feyenoord A2 speelde tegen Excelsior A1 85 minuten met tien man en verloor met 1-2. Feyenoord B1 won eenvoudig van FC Groningen B1 (0-3). Ook B2 vertrok bij FC Groningen met drie punten (0-4). Feyenoord C1 had geen kind aan FC Den Bosch C1 (5-0). Feyenoord C2 won verdiend van Excelsior Rotterdam C2 (7-1). Feyenoord D1 speelde een lastige wedstrijd tegen ADO Den Haag D1, maar won wel met grote cijfers (0-6).

FEYENOORD A1 VERGEET DE KANSEN AF TE MAKEN TEGEN FC TWENTE A1

‘Als je de bal niet in het niet schiet, dan kun je ook niet winnen.’ Het waren de woorden die trainer Roy Makaay tegen de spelers van Feyenoord A1 sprak. De coach zag dat zijn team degelijk speelde, maar in de afronding faalde. ‘We hebben in de tweede helft minimaal twee honderd procent kansen gehad en dan moeten er twee in’, vond Makaay.

De eerste helft was het nog een beetje aftasten voor Feyenoord A1. ‘We begonnen niet super, maar daarna zag het er aardig uit’, analyseerde Makaay. ‘We hebben een degelijke wedstrijd gespeeld, alleen de bal wilde er niet in.’ Brandon Robinson kopte bijvoorbeeld voor rust op de lat en zo gingen er nog meer kansen verloren.

Het enige wapenfeit dat de bezoekers hadden, ontstond uit een hoekschop. Doelman Maarten de Fockert was echter attent. ‘Dat was de enige redding die hij heeft moeten verrichten’, sprak Makaay. ‘We speelden niet super, maar naast die twee honderd procent kansen, hadden we nog een paar mogelijkheden. Dan moet je jezelf belonen.’

Ontevreden was Makaay overigens niet na het gelijkspel. ‘We hebben gewerkt tot de laatste seconde om die bal er toch nog in te krijgen, maar dat lukte niet.’ Feyenoord A1 maakte vlak voor tijd overigens nog wel een doelpunt via Liandro Martis, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Feyenoord A1 – FC Twente A1 0-0

Opstelling Feyenoord A1: De Fokkert; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld; Dekker, Karsdorp (84’ Driebergen), Nieuwkoop; Robinson (70’ Martis), Dammers en Idrissi (45’ Klooster).

FEYENOORD A2 VERLIEST ONNODIG VAN EXCELSIOR ROTTERDAM A1

Feyenoord A2 moest zaterdag al na vijf minuten spelen met een man minder verder tegen Excelsior Rotterdam A1. Toch was de ploeg van trainer Jan Gösgens de betere ploeg. Vlak voor tijd trok de thuisploeg echter aan het kortste eind (1-2). ‘Extra zuur voor de jongens, want ze hebben met tien man keihard gewerkt.’

Aanvaller Junior Albertus moest na een paar minuten spelen het veld verlaten. Hij maakte een slaande beweging en werd terecht van het veld gestuurd. ‘Hij moet slimmer zijn’, reageerde Gösgens. ‘Nu hebben we 85 minuten met een man minder moeten spelen.’

Het is al de derde keer dit seizoen dat Feyenoord A2 met een man minder is komen te staan. ‘We wisten dus wel hoe we dat tactisch moesten oplossen. Alleen vlak voor rust stonden we één keer niet goed opgesteld en toen kregen we meteen een doelpunt tegen’, aldus Gösgens.

Feyenoord kwam via een doelpunt van invaller Gerson Pisas op gelijke hoogte. Hij had daarna ook nog de kans op de 2-1, maar liet die liggen. Vlak voor tijd had de thuisploeg nog één momentje van onachtzaamheid en daarvan profiteerde de stadgenoot: 1-2. ‘We hadden meer verdiend, waren de betere ploeg en hadden deze wedstrijd naar ons toe moeten trekken’, concludeerde Gösgens.

Feyenoord A2 – Excelsior Rotterdam A1 1-2
45’ 0-1
65’ 1-1 Gerson Pisas
87’ 1-2

Opstelling Feyenoord A2: Van der Hoek (46’ Miazek); Korporaal, Van der Pijl, James, Go (60’ Proost); El Baad, Elst (46’ Manusama), De Vos; Albertus, Van der Struis (60’ Pisas) en Van Putten.

FEYENOORD B1 WINT VAN FC GRONINGEN B1

Koploper Feyenoord B1 won na een vroeg openingsdoelpunt van Calvin Verdonk eenvoudig met 0-3 van FC Groningen B1. Trainer Cor Adriaanse was echter niet blij met het vertoonde spel. ‘Zo’n vroeg doelpunt moet vertrouwen geven en dan moet je die ploeg helemaal kapot spelen.’

In de problemen is Feyenoord B1 niet geweest tegen FC Groningen B1. ‘Maar we hebben echt matig gespeeld tegen een matige tegenstander. Zij staan niet voor niets laag op de ranglijst. Dan moet het veel beter. Tegen zo’n ploeg moet je erop klappen’, sprak Adriaanse kritische woorden.

Vooral in de eerste helft liepen de spelers van Feyenoord B1 veel te veel met de bal en waren ze slordig in de passing. ‘We moeten veel meer rust in ons spel krijgen, maar we hebben de punten binnen met matig veldspel’, aldus Adriaanse. B1 is nog steeds lijstaanvoerder met drie punten meer dan Ajax B1.

FC Groningen B1 - Feyenoord B1 0-3
3’ 0-1 Calvin Verdonk
32’ 0-2 Marlon Slabbekoorn
45’ 0-3 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Koomen (55’ Van der Meer), Kingsale, Verdonk, Absalem; Van Haaren, Slabbekoorn, Korporaal; Fernandes, Schuurman en Den Hoedt (62’ De Jesus).

FEYENOORD B2 VEEL TE STERK VOOR FC GRONINGEN B2

Feyenoord B2 had tegen FC Groningen B2 de dubbele cijfers kunnen halen. De ploeg van trainer Marcel Koning creëerde kans op kans, maar liet wederom legio kansen liggen. De teller bleef daardoor op vier doelpunten steken. ‘Dat is een minpuntje’, aldus Koning.

De eerste helft probeerde FC Groningen B2 al vroeg druk te zetten op de opbouw van de Rotterdammers. Feyenoord B2 had daar geen enkele moeite mee en kwam voetballend onder de druk uit.

Koning vond dat zijn ploeg na rust de dubbele cijfers had moeten halen. ‘We misten te veel kansen. Nu kan dat nog, maar als we straks tegen Ajax en PSV spelen, dan krijg je er niet zoveel. We gaven bijna niets weg, alleen scoren blijft moeizaam gaan.’

FC Groningen B2 - Feyenoord B2 0-4
21’ 0-1 Steven Smulder
46’ 0-2 Tarik Fagrach
71’ 0-3 Tarik Fagrach
74’ 0-4 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove (40’ Bijlow); Bijl, Sinteur, Kongolo, Knoester (58’ De Sterke); Roffelsen (64’ Saikoen), Janga, Smulder; El Hankouri (40’ Tilborg), Fagrach en Chong.

FEYENOORD C1 MILD VOOR FC DEN BOSCH C1

Feyenoord C1 had zaterdag volop kansen om een grote overwinning neer te zetten. De ploeg van trainer Jeffrey Oost hield het uiteindelijk bij vijf goals en was daarmee mild voor de bezoekers uit Brabant (5-0). ‘We speelden zeker niet slecht, maar het had een grotere overwinning kunnen zijn’, concludeerde Oost.

Tegenstanders komen tegen Feyenoord C1 bijna nooit voor het doel. Dat was ook het geval tijdens het thuisduel tegen FC Den Bosch C1. De Rotterdammers lieten de bezoekers geen kans om te voetballen door ze al vroeg vast te zetten. Als de gastheren de bal veroverden, lieten ze hem goed rondgaan, waardoor legio kansen ontstonden.

Na rust probeerde Den Bosch de thuisploeg onder druk te zetten. ‘Daardoor kregen we op het middenveld ruimte en creëerden we ook ontzettend veel kansen’, zag Oost. Feyenoord C1 scoorde uiteindelijke vijf keer, waarvan er drie op naam kwamen van spits Joel Piroe. Jordy Wehrmann miste bij een 3-0 voorsprong een penalty.

Feyenoord C1 – FC Den Bosch C1 5-0
12’ 1-0 Tyrell Malacia
14’ 2-0 Joel Piroe
27’ 3-0 Joel Piroe
47’ 4-0 Lars Westerveld
59’ 5-0 Joel Piroe

Opstelling Feyenoord C1: Beukers; Reith, Sonneveld (46’ Van der Pluijm), Van Wetten, Malacia; Van Mullem (36’ Van den Ende), Wehrmann, Kubilinskas (56’ Reboe); Bibuljica (36’ Westerveld), Piroe en Toure.

FEYENOORD C2 DANKZIJ STERKE TWEEDE HELFT LANGS EXCELSIOR ROTTERDAM C2

Het was voor Feyenoord C2 vlak na rust even schrikken toen Excelsior Rotterdam C2 de aansluitingstreffer maakte. Er bleek weinig aan de hand, want een minuut later tekende Nelson Amadin voor de 3-1. Vervolgens liep de ploeg van trainer Edwin de Graaf uit naar een 7-1 overwinning.

‘Heb je net aangegeven in de rust wat er beter moet, krijg je meteen een goal om je oren’, zei De Graaf. Zijn ploeg ging met een 2-0 voorsprong rusten, maar echt overtuigend was het spel van Feyenoord C2 niet. ‘Er was weinig beleving en initiatief. Het was niet goed, maar ik was ook niet onder de indruk van Excelsior.’

Na de 3-1 was de thuisploeg niet meer te houden. ‘We begonnen slap aan de tweede helft. Daarna hebben we het goed gedaan. Vooral het laatste kwartier waren we scherp in de passing’, sprak De Graaf tevreden.

Feyenoord C2 – Excelsior Rotterdam  C2 7-1
15’ 1-0 Nelson Amadin
32’ 2-0 Max Pakman
36’ 2-1
37’ 3-1 Nelson Amadin
40’ 4-1 Nelson Amadin
48’ 5-1 Zakaria Eddahchouri
56’ 6-1 Zakaria Eddahchouri
63’ 7-1 Rodney Huijgen

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Lewis, De Kubber, El Bouchataoui, Smeulers; Geertruida (45’ Huijgen), Heijberg (40’ Reemst), Eddahchouri; Van Ewijk, Pakman en Amadin.

FEYENOORD D1 WINT MOEIZAAM VAN ADO DEN HAAG D1

De einduitslag van het duel tussen ADO Den Haag D1 en Feyenoord D1 doet vermoeden dat de Rotterdammers een walk-over hadden tegen de Hagenaars (0-6). Niets is echter minder waar. ‘ADO uit is altijd lastig. We gingen veel te veel mee in hun fysieke spel’, vond trainer Gaston Taument.

De coach van Feyenoord D1 zag dat ADO ontzettend fel speelde. ‘Wij moeten het meer van onze voetballende kwaliteiten hebben. Het was alleen veel te onrustig aan de bal, waardoor we in hun spel mee gingen. We moesten onze rust bewaren.’ Bij rust stond het pas 0-1 voor Feyenoord D1 door een doelpunt van Pepijn Doesburg.

De tweede helft ging de ploeg van Taument beter om met de strijdlust van ADO. ‘We hebben lekker gevoetbald en je zag dat wij voetballend vaak beter waren dan onze tegenstander. De tweede helft combineerden we strijd met goed voetbal. Toen scoorden we er nog vijf, dus kunnen we uiteindelijk tevreden zijn.’

ADO Den Haag D1 – Feyenoord D1 0-6
  3’ 0-1 Pepijn Doesburg
33’ 0-2 Pepijn Doesburg
36’ 0-3 Toshio Lake
40’ 0-4 Pepijn Doesburg
50’ 0-5 Pepijn Doesburg
59’ 0-6 Ravi Yates

Opstelling Feyenoord D1: Korevaar; Gerrits (42’ Verbeek), Jurrien Maduro, Quinten Maduro, Hartman; Gunduz, Dijksteel, Burger (42’ Yates); Summerville (42’ Hoogenboom), Doesburg (55’ Azarkan), El Karbachi (31’ Lake).