Fanshop
Fanshop

Gelijkspel Sevilla, winst voor Standard Luik en Rijeka

Feyenoord is dit seizoen in de Europa League gekoppeld aan Sevilla FC, Standard Luik en HNK Rijeka. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Sevilla FC is zondag in de thuiswedstrijd tegen Levante niet verder gekomen dan een gelijkspel. Feyenoords eerstvolgende tegenstander in de Europa League leek dankzij een doelpunt van Vitolo op weg naar een minimale overwinning op de laagvlieger in de Primera División, maar zag de bezoekers in de slotfase op gelijke hoogte komen. Daardoor blijft de ploeg van trainer Unai Emery vijfde in de competitie, met evenveel punten als nummer vier Atletico Madrid en een achterstand van vier punten op koploper Real Madrid.

Standard Luik
In de Belgische Pro League zette Standard Luik zondag een directe concurrent opzij. Op bezoek bij Racing Genk werd het 0-2. Paul M’Poku opende na bijna een kwartier spelen de score, waarna Geofrey Bia in blessuretijd de marge verdubbelde. Met de vierde achtereenvolgende overwinning zette Standard Luik haar opmars in de competitie verder voort. De ploeg passeerde Genk op de ranglijst en staat nu op de vijfde plaats, met de plaatsen daarboven in het vizier.

HNK Rijeka
HNK Rijeka kan terugkijken op een zeer succesvol weekend. Drie dagen na de 2-0 nederlaag in De Kuip herstelde de ploeg zich zondagavond door in eigen huis een monsterscore neer te zetten tegen Lokomotiva Zagreb: 6-0. Bovendien werd daarmee optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van koploper Dinamo Zagreb, dat met 0-0 gelijkspeelde. De 6-0 zege kon vrijwel volledig op het conto worden geschreven van Andrej Kramaric. De spits nam de eerste vijf doelpunten voor zijn rekening en vijzelde daarmee zijn seizoenstotaal op naar liefst 21 treffers, in vijftien gespeelde wedstrijden.