Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Geen uitsupporters welkom bij wedstrijden tegen Lazio

Zowel bij de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Lazio (25 oktober) als bij de return in Rome (7 november) zijn geen uitsupporters welkom.

Een speciaal naar Italië afgereisde delegatie van Feyenoord kreeg deze week te horen dat haar supporters niet welkom zijn in Rome. Nu dit besluit, op last van het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken, is genomen achten de zogeheten driehoek (burgemeester, politiechef en de hoofdofficier van justitie) en Feyenoord het niet verantwoord om in De Kuip wel Italiaanse supporters te ontvangen. Dit uit oogpunt van zowel veiligheid als, voor Feyenoord, uit het oogpunt van sportiviteit. Gevolg is dus dat er bij het Champions League-tweeluik over en weer geen uitsupporters mogen komen. 

De afgelopen periode is een delegatie van Feyenoord tweemaal naar Rome afgereisd om te overleggen over de mogelijkheden van het toelaten van uitpubliek. Het idee van Feyenoord was om in elk geval tussen de 1.200 en 1.500 uitsupporters toe te staan bij de duels. Feyenoord achtte dat een haalbaar en verantwoord scenario, waarbij ook is gewezen op de vrijwel incidentloze ontmoeting met Atlético Madrid afgelopen week. Ook Lazio leek deze mening toegedaan. Echter, de Italiaanse autoriteiten beslisten anders, waardoor ook voor het thuisduel in Rotterdam een nieuwe situatie ontstond.

  • Champions League