fey-ajax-4

Geen speelminuten bij Oranje voor Karsdorp en Vermeer

Rick Karsdorp moet nog even wachten op zijn debuut in het Nederlands elftal. De verdediger van Feyenoord, die voor het eerst tot de selectie van Oranje behoort, kreeg vrijdagavond in de oefeninterland tegen Frankrijk (2-3) geen speelminuten van bondscoach Danny Blind. Ook doelman Kenneth Vermeer zat negentig minuten op de bank.

In de Amsterdam Arena, waar uitgebreid werd stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff, keek Oranje al na dertien minuten tegen een 0-2 achterstand aan. PSV-spits Luuk de Jong zorgde kort na rust voor de aansluitingstreffer, waarna Ibrahim Afellay vijf minuten voor tijd gelijkmaakte. Twee minuten later bezorgde aanvoerder Blaise Matuidi Frankrijk toch nog de overwinning. Oud-Feyenoorder Jordy Clasie deed als basisspeler een helft mee, Georginio Wijnaldum viel een kwartier voor tijd in.

Karsdorp krijgt dinsdagavond een nieuwe kans om zijn debuut te maken. Dan oefent het Nederlands elftal op Wembley tegen Engeland.