Fanshop
Fanshop
logobovenzwartebalk

Geen beweging in vervoersregeling Heracles Almelo – Feyenoord

De gemeente Almelo heeft Feyenoord laten weten dat voor de wedstrijd Heracles Almelo – Feyenoord op woensdag 2 april aanstaande een verplichte buscombiregeling voor Feyenoord-supporters geldt. Daarbij is ook besloten dat, in plaats van 500, slechts 400 supporters via deze regeling de wedstrijd kunnen bezoeken. De gemeente Almelo wil ruimte vrijhouden om supporters die zich eventueel op andere vakken bevinden daar te kunnen plaatsen. Voor Feyenoord is dit niet acceptabel. De club heeft zowel de gemeente Almelo als Heracles laten weten hieraan niet te willen meewerken aan de voorgestelde regeling.

De club heeft vervolgens haar ongenoegen schriftelijk kenbaar gemaakt aan de burgemeester van Almelo en verzocht tot een heroverweging van de regeling. De burgemeester heeft Feyenoord inmiddels laten weten hier niet toe bereid te zijn en zal Heracles Almelo vermoedelijk niet toestaan kaarten voor Feyenoord-supporters beschikbaar te stellen.

Hierdoor is dezelfde situatie ontstaan als op 18 december 2013, toen beide clubs voor het bekertoernooi tegenover elkaar stonden. Ook voorafgaand aan het bekerduel was bepaald dat Feyenoord-supporters alleen met een verplichte buscombiregeling de wedstrijd konden bezoeken. Feyenoord weigerde haar medewerking en heeft voor de komende wedstrijd besloten haar standpunt niet te veranderen. Feyenoord voelt zich gesterkt door het standpunt van de Feyenoord Supportersvereniging. Ook zij kunnen zich niet vinden in de verplichte vervoersregeling en het verkleinen van de capaciteit van het uitvak. Feyenoord zal zowel Heracles als de gemeente Almelo woensdag op de hoogte brengen van haar besluit.