Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
_DSC0874

FunRun-deelnemers schitteren in en rondom De Kuip

Het kon bijna geen toeval zijn dat de grijze wolken verdwenen en de zon tevoorschijn kwam, op het moment dat woensdagmiddag het eerste startschot klonk bij de Feyenoord Foundation FunRun. Ruim vierduizend hardlopers, jong en oud, liepen tijdens de derde editie van het evenement onder zomerse omstandigheden in en rondom De Kuip voor het goede doel. Gezamenlijk haalden zij bijna 30.000 euro op voor de Feyenoord Foundation en het Sophia Kinderziekenhuis.

Of het nu bij de ScholenRun, KameraadjesRun, FamilieRun, BusinessRun of de runs over 5 en 10 kilometer was: het plezier dat de deelnemers beleefden aan het lopen spatte er vanaf. Natuurlijk was een goede tijd belangrijk, maar door het unieke decor, het bijzondere parcours en de goede sfeer kon iedere deelnemer zich een winnaar voelen.

Onvergetelijke ervaring
Voor de één was de gang door de spelerstunnel alleen al een onvergetelijke ervaring, die uiteraard moest worden vastgelegd met de camera. Voor de ander was het betreden van de stadiontrappen dit keer een serieuzere aangelegenheid dan op wedstrijddagen van Feyenoord 1, omdat het dit keer onderdeel van een parcours was.

Een parcours dat voor al deze runs – over 800, 1500 meter, 5 of 10 kilometer – verschillend was opgezet, maar iedere route leidde de lopers terug naar de start-/finishboog aan de Olympiazijde van De Kuip. Daar kreeg iedere deelnemer een medaille omgehangen door een speler van Feyenoord Academy, vrijwilliger van de organisatie of oud-Feyenoorders Ben Wijnstekers en Robin Nelisse.

Bijna 30.000 euro
De medaille vormde een tastbare herinnering die de vierduizend deelnemers aan deze derde editie van de Feyenoord Foundation FunRun overhielden, maar haast even tastbaar was wat zij met elkaar bereikten. Via het donatieplatform voor dit hardloopevenement werd al bijna 30.000 euro opgehaald voor de Feyenoord Foundation en het Sophia Kinderziekenhuis.

Foto’s
Ben je nieuwsgierig naar de foto’s van de FunRun? Alle beelden van het evenement volgen snel. Hou hiervoor de Eventpagina op Facebook in de gaten!

Doneren
Wil jij ook je steentje bijdragen? Doneren is nog precies een week mogelijk via www.donatieplatform.feyenoord.nl!