Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

FSV Mainz neemt Boëtius over van Feyenoord

Jean-Paul Boëtius maakt per direct de overstap naar FSV Mainz. De buitenspeler tekent bij de club uit de Bundesliga een contract voor vier jaar. Boëtius had in De Kuip nog een verbintenis tot medio 2020.

Boëtius, die in augustus 2015 de overstap maakte naar FC Basel, keerde in de zomer van 2017 terug bij Feyenoord. Het was voor hem de tweede periode bij de club waar hij vanaf de F-pupillen de jeugdopleiding doorliep en vervolgens drie seizoenen in het eerste speelde. In totaal speelde hij 136 officiële wedstrijden in het shirt van Feyenoord, waarin hij 26 doelpunten maakte.

De buitenspeler kwam door omstandigheden bij Feyenoord op het tweede plan terecht. Technisch directeur Martin van Geel: ‘Het is altijd jammer als een club en een speler om dit soort redenen uit elkaar gaan, maar soms is het zoals het is. Dan is het fijn als er een oplossing mogelijk blijkt die voor alle partijen goed is. Feyenoord ontvangt een prima transfersom en Jean-Paul kan sportief de draad weer oppakken bij een mooie club uit de Bundesliga. We wensen hem daar uiteraard alle succes toe.'