Fanshop
Fanshop
1805031315_NIEUWSBERICHT_5PERS

Feyenoorders al zeker van groepswinst op EK

Oranje Onder 17 heeft zich al na twee duels op het EK in Engeland verzekerd van een plek in de kwartfinales. Regerend Europees kampioen Spanje werd dinsdagavond met 2-0 verslagen, waardoor de selectie – met daarin vijf Feyenoord Academy-spelers – bovendien al groepswinnaar is.

Feyenoorders Wouter Burger en Joey Koorevaar verschenen aan de aftrap tegen de Spaanse leeftijdsgenoten, die al na dertien minuten op een achterstand werden gezet. Aanvoerder Daishawn Redan profiteerde van een slippertje in de verdediging van de tegenstander en zorgde met zijn derde treffer van het toernooi voor een vroege 1-0 voorsprong.

Omdat doelman Koorevaar zijn doel schoon hield en zijn collega aan de andere zijde de bal met zijn knie nog wat onfortuinlijk in zijn eigen doel werkte, kreeg de score in de tweede helft nog een wat fraaier aanzicht: 2-0. Omdat Spanje en Duitsland (3-0 zege) al zijn verslagen en die landen op drie punten staan, is Oranje al zeker van de kwartfinales.

Komende vrijdag wacht nog wel het groepsduel met Servië, waarna het Nederlands team zich op mag gaan maken voor de kwartfinale. Die wordt volgende week maandag afgewerkt. De halve finale staat op donderdag 17 mei gepland en op zondag 20 mei wordt duidelijk welke Onder 17-selectie zich dit jaar tot Europees kampioen gaat kronen.

Foto's: KNVB/Media