Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Onder%2017%20-%20Liechtenstein

FeyenoordAcademy spelers verpletteren Liechtenstein met Nederland O17

Ze vielen als rijpe appelen, de doelpunten tijdens Oranje onder 17 – Liechtenstein. Uiteindelijk bleef de teller steken op 9-0. Maar ondanks de monsterscore was het niet echt leuk om naar te kijken, zo was KNVB-coach Kees van Wonderen eerlijk. “Liever heb je wat meer tegenstand. Hier heeft niemand wat aan.”

En toch, zo simpel was het ook, speelde Onder 17 precies zoals dat vooraf bedacht was. Vroeg scoren dan beroof je de opponent van alle illusies, zo luidde de opdracht. Het was niet aan dovemansoren gericht. Van Wonderen zat nauwelijks op zijn stoel of de eerste treffer lag er al in. Thomas Buitink scoorde op aangeven van Mohamed Mallahi.

De 2-0 liet relatief lang op zich wachten, een minuut of tien, maar toen die er eenmaal in lag was het twee keer knipperen met de ogen verder ook ineens 4-0 en speelde de tegenstander nog maar met tien man. Bradly van Hoeven scoorde op aangeven van weer Mallahi de 2-0, captain Juan Familio-Castillo benutte een toegekende vrije trap vanaf randje zestien nadat de doorgebroken Mallahi was gevloerd en Jonas Hilti wel erg vroeg kon gaan douchen en Buitink maakte op aangeven van Zakaria Aboukhlal de 4-0.

Liechtensteiner muur

Liechtenstein beperkte zich daarna slechts tot het optrekken van een muur, het tijdrekken en de bal zover mogelijk weg peren. Daarin slaagde de ploeg aardig, want tot de rust werd er niet meer gescoord. Na de pauze was het verzet, voor zover dat niet al helemaal het geval was, snel gebroken. Lutsharel Geertruida schoot raak op aangeven van Castillo, terwijl een voorzet van diezelfde Geertruida werd binnengelopen door een onfortuinlijke Liechtensteiner verdediger.

In het slot kwamen daar nog een drietal goals bij. Een schot van Achraf el Bouchataoui werd tot doelpunt gepromoveerd door Geertruida, Van Hoeven knalde raak vanaf randje zestien en Daishawn Redan pikte zijn goaltje mee, door in de tachtigste minuut op aangeven van Buitink raak te mikken. In de minuten die volgden ging Oranje nog op zoek naar de 10-0, maar gelukkig voor de tien overgebleven Liechtensteiners bleef die schande ze bespaard.

Goed gedaan

“We hebben het goed gedaan”, vond Van Wonderen, die zijn ploeg had aangegeven de ballen vroeg vanaf de zijkanten in het strafschopgebied te gooien, waar een goede bezetting zou moeten leiden tot diverse goals. “En in die opzet zijn we geslaagd. Het is mooi om te zien met hoeveel overgave en energie ze dat hebben opgepakt.”

Een 9-0 overwinning. Van Wonderen hoefde er niet lang over na te denken. Nee, dat had hij nog niet vaker meegemaakt in zijn loopbaan als trainer. “En wat mij betreft hoeft het ook niet vaker. Hier heeft niemand wat aan. Zij niet, maar wij evenmin. Het is toch leuker wanneer twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn.” Wat dat betreft kan de coach zijn lol maandag op, wanneer Hongarije de tegenstander is. Ook die ploeg won de eerste twee wedstrijden afgetekend van Liechtenstein en Denemarken. Oranje heeft door een beter doelsaldo genoeg aan een gelijkspel voor de groepswinst.

Statistieken

Wedstrijd

Oranje onder 17 – Liechtenstein 9-0 (4-0).

Scoreverloop

3. Thomas Buitink 1-0, 12. Bradly van Hoeven 2-0, 17. Juan Familio-Castillo 3-0, 18. Buitink 4 – 0, 49. Lutsharel Geertruida 5 – 0, 51. Niklas Beck 6 – 0 (eigen doelpunt), 67. Geertruida 7 – 0, 68. Van Hoeven 8 – 0, 80. Daishawn Redan 9 – 0.

Opstelling Nederland

De Keijzer, Lathouwers, Geertruida, Daverveld, Smeulers, Familio-Castillo (51. El Bouchataoui), Aboukhlal (60. Redan), Oostenbrink, Van Hoeven, Mallahi (66. Haspolat), Buitink.

Bron: KNVB