Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Werelddoelpunt Senesi bij eerste thuiszege Feyenoord

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen 2020-2021 is in winst geëindigd voor Feyenoord, maar dat verliep met hangen en wurgen. Een tegenvallende eerste helft werd na rust met drie doelpunten van Feyenoord rechtgezet. De prachtige omhaal van Marcos Senesi zal voor veel toeschouwers het hoogtepunt van de wedstrijd zijn.

Na een teleurstellend gelijkspel tegen FC Twente was het hopen op een overtuigende overwinning. Na de eerste 45 minuten leek dit lastig te worden vanwege veel fouten in het spel van Feyenoord. De aanvallende intenties werden in eerste instantie niet beloond met grote kansen, maar ADO Den Haag sloeg wel toe. Jonas Arweiler schoot in de elfde minuut raak toen hij met een diepe bal alleen voor doelman Justin Bijlow werd gezet. In de 27ste minuut kwam de gelijkmaker uit een hoekschop. Lutsharel Geertruida steeg boven iedereen uit en kopte de bal zuiver in de linkerbovenhoek. Een voorsprong voor rust leek goed mogelijk na twee grote kopkansen voor Marcos Senesi en Bryan Linssen, maar doelpunten bleven uit.

Werelddoelpunt Senesi
De laatstgenoemde speler bleef samen met Orkun Kökcü na rust achter in de kleedkamer toen hoofdtrainer Dick Advocaat ingreep. Luciano Narsingh en João Carlos Teixeira kwamen in het veld en lieten zich gelden. De Portugees deed dit met goed spel en Narsingh later in de wedstrijd met een doelpunt. Maar eerst stonden de schijnwerpers even gericht op Marcos Senesi. De Argentijn schoot een hoge bal van grote afstand met een omhaal richting vijandelijk doel en raakte perfect de kruising. Een werelddoelpunt!

Chaotische strafschop
Even later ontstond er in het strafschopgebied van Feyenoord een chaotisch moment toen Justin Bijlow volgens scheidsrechter Dennis Higler onreglementair een speler van ADO Den Haag onderuit haalde. Bijlow stopte – net zoals in de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund – de strafschop en leek zo even de held van de dag te worden. Een minuut later kreeg Higler het signaal naar het VAR-scherm te kijken, omdat Bijlow te vroeg van zijn lijn was gestapt bij de strafschop. ADO Den Haag kreeg om die reden een herkansing en Shaquille Pinas schoot raak voor de gelijkmaker.

Lang kon ADO Den Haag niet genieten van de 2-2, want de ingevallen Luciano Narsingh zorgde al snel voor de 3-2 na een zuiver en laag schot vanuit het strafschopgebied. Dertien minuten later bepaalde Steven Berghuis de eindstand vanaf de penaltystip op 4-2.

Uitwedstrijd Tilburg
Met deze overwinning heeft Feyenoord zeven punten uit drie wedstrijden. Volgende week staat na twee thuisduels op rij weer een uitwedstrijd op de planning. Willem II is dan de tegenstander. Er wordt zondag om 14:30 uur afgetrapt.