Fanshop
Fanshop
Feyenoord 1

Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal na strafschoppen

Feyenoord heeft voor de vierde keer in de historie de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst versloeg zaterdagavond regerend landskampioen PSV in Eindhoven na strafschoppen. Nadat het in de reguliere speeltijd bij 0-0 was gebleven, won Feyenoord de strafschoppenserie met 5-6, mede door twee reddingen van Justin Bijlow.

De eerste helft van het duel tussen PSV en bekerwinnaar Feyenoord was weinig spectaculair. Namens Feyenoord kreeg Robin van Persie een aardige kans, maar hij kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden.

Na rust waren onder meer Calvin Verdonk (schot net naast) en Tonny Vilhena (inzet van dichtbij gekeerd door Jeroen Zoet) dicht bij een treffer, maar zij misten het geluk. PSV scoorde in de persoon van Luuk de Jong wel, maar die treffer werd afgekeurd omdat Justin Bijlow werd gehinderd bij het vangen van de bal.

De 20-jarige doelman, die deze week tot eerste keeper werd benoemd, groeide daarna in de penaltyreeks (die voor het eerst volgens het ABBA-systeem werd afgewerkt) uit tot de held van Feyenoord. Hij stopte de inzet van Jorrit Hendrix, maar zag vervolgens ploeggenoot Sam Larsson missen. Toen ook Sofyan Amrabat miste, kreeg PSV’er Angelino de kans om het duel te beslissen maar hij schoot keihard naast.

Daarna pakte Bijlow de inzet van Pablo Rosario en kreeg captain Jordy Clasie (die de band overnam van de gewisselde Van Persie) de kans om het duel te beslissen. De middenvelder bleef koel en schoof de bal langs Jeroen Zoet, waardoor Feyenoord niet veel later in het Philips Stadion de Johan Cruijff Schaal in ontvangst mocht nemen.

Wil je alles teruglezen over de winst van de Johan Cruijff Schaal? Ga via deze link naar het Matchcenter.

  • #psvfey
  • Feyenoord 1