Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord wil lijn doortrekken in Leeuwarden

Natuurlijk was het vrijdag lekker wakker worden voor Feyenoord, een dag na de knappe zege in de eerste kwartfinale tegen AS Roma. Van lang nagenieten was echter geen sprake; de knop ging direct om naar de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen SC Cambuur die zondag op het programma staat.

De Eredivisie is alweer aanbeland bij speelronde 29 en dus komen de weken waarin de prijzen worden verdeeld steeds dichterbij. Voor zowel Feyenoord als SC Cambuur staat er veel op het spel, al kan daarbij het onderlinge contrast niet groter. Waar het team van trainer Arne Slot na acht competitiezeges op rij de volgende stap hoopt te zetten in de titelstrijd, hebben de Friezen de punten keihard nodig om directe degradatie af te wenden.

Met nog zes duels te gaan moet SC Cambuur als huidige hekkensluiter een achterstand van acht punten zien goed te maken. ‘Dat betekent dat ze net als wij de punten hard nodig hebben, iets waar wij waakzaam voor moeten zijn’, stelde Slot in zijn vooruitblik op komend weekend.

‘Cambuur heeft de laatste jaren mooi en leuk voetbal gespeeld en zich goed gepresenteerd in de Eredivisie. Dit seizoen hebben ze het moeilijk, maar thuis slagen ze er alsnog vaak in het de grote clubs lastig te maken. Zie bijvoorbeeld de overwinning op PSV, terwijl AZ en FC Twente pas laat in de wedstrijd het verschil maakten.’

De aanvangstijd in Leeuwarden werd onlangs verlaat naar 16:45 uur in plaats van 14:30 uur, dit om Feyenoord wat langer de gelegenheid te geven te herstellen van de Europese verplichtingen. De groep is in elk geval goed uit het duel met AS Roma gekomen, zo concludeerde Slot vrijdag. Ook Lutsharel Geertruida, die in de slotfase wat last kreeg, is zondag gewoon inzetbaar.

Dat betekent dat er drie spelers zijn waarover Slot in Friesland niet kan beschikken: de langer geblesseerde Quinten Timber en Patrik Wålemark en Mimeirhel Benita. Laatstgenoemde herstelt van een knieoperatie, terwijl de Zweedse vleugelaanvaller aan de kant staat nadat hij afgelopen week uitviel op de training.

SC Cambuur – Feyenoord begint zondag om 16:45 uur en is live te zien op ESPN 2.