Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord werkt toe naar Johan Cruijff Schaal

Feyenoord bereidt zich deze week voor op de strijd om de Johan Cruijff Schaal van aanstaande vrijdag. Het team van trainer Arne Slot werkte woensdag een groepstraining af op 1908, waar ook Gernot Trauner voor het eerst weer deels bij aansloot. De aanvoerder is op de terugweg van een lange blessure.

Later vandaag reist Trauner samen met Arne Slot af naar de KNVB Campus in Zeist, voor de traditionele persconferentie in aanloop naar de Johan Cruijff Schaal. De hoofdcoach en aanvoerder schuiven samen met hun collega’s van PSV aan om tegenover de aanwezige media vooruit te blikken op de officiële aftrap van het nieuwe seizoen. De persconferentie begint om 15:00 uur en is live te zien op Feyenoords YouTube-kanaal.

Het duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar wordt vrijdag gespeeld in een uitverkochte Kuip. Mocht de stand na negentig minuten gelijk zijn, dan volgt er geen verlenging maar wordt de winnaar direct bepaald middels een strafschoppenserie.

Op deze wijze won Feyenoord de prijs voor het laatst in 2018, toen na een 0-0 gelijkspel tegen PSV in Eindhoven. In de clubhistorie werd de Johan Cruijff Schaal (voorheen Supercup) in totaal viermaal veroverd. De editie van 2023 begint vrijdag om 20:00 uur.