Fanshop
Fanshop
Woe%20ochtend%20training-01

Feyenoord werkt toe naar eerste oefenduel in Oostenrijk

Feyenoord is klaar voor de eerste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Oostenrijk. Voordat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst het woensdagavond opneemt tegen SV Kematen, werd er ’s ochtends ook nog getraind door de selectie. Alle 27 meegereisde spelers verschenen op het veld in Seefeld, waar de weersomstandigheden heel anders waren dan de eerste dagen.

Enkele uren nadat Feyenoord dinsdag onder de warme avondzon de tweede training van de dag had afgewerkt, werd het dorpje in de Alpen geteisterd door enkele flinke regen en onweersbuien. Ook de volgende morgen pakten donkere wolken zich samen boven het trainingsveld, al bleef het tijdens de ochtendsessie nagenoeg droog. Wel lag de temperatuur met zo’n 18 graden Celsius aanzienlijk lager dan de vorige dagen.

Een aantal spelers dat woensdagavond in actie komt tegen de Oostenrijkers hield het na enkele lichte oefeningen voor gezien en keerde na zo’n drie kwartier terug naar het hotel om zich daar verder voor te bereiden. Het andere deel van de selectie bleef langer op het veld. Meest in het oog springende activiteit was een aanvalsoefening, waarbij de spitsen werden bediend met voorzetten vanaf de zijkant. Ook het afsluitende partijspel in een kleine ruimte was door het hoge tempo het aanzien meer dan waard.

Voor Feyenoord wacht woensdagavond de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding, nadat de ploeg afgelopen zaterdag al tegen Sportclub Feyenoord speelde. De wedstrijd tegen SV Kematen begint om 18.00 uur en wordt gespeeld in Kematen, een plaatsje op zo’n vijftien kilometer van Seefeld.