Feyenoord Vrouwen 1
287972854b0bdb8b2dbdb7fc40193489_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 sluit voorbereiding ongeslagen af met zege

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de oefencampagne van de voorbereiding dinsdagavond afgesloten met een ruime overwinning. Op Varkenoord werd FC Eindhoven met 3-0 verslagen, waardoor het team van trainer Danny Mulder ongeslagen aan de competitie zal beginnen.

Aan de vooravond van het debuut in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen – aanstaande zondag op bezoek bij ADO Den Haag – liet de ploeg van oefenmeester Mulder tegen FC Eindhoven zien klaar te zijn voor het echte werk. Ondanks de prima tegenstand van de Eindhovense ploeg kwam Feyenoord Vrouwen 1 in het eerste bedrijf op voorsprong via Romee van de Lavoir. De aanvalster schoot na een kwartier spelen een afgemeten voorzet tegen de touwen: 1-0.

Na rust was Feyenoord Vrouwen 1 de bovenliggende partij en werd de marge al snel verdubbeld door Cheyenne van den Goorbergh. Het aanwezige publiek moest vervolgens wachten tot de laatste minuut van de wedstrijd voordat het weer kon applaudisseren. Centrumspits Pia Rijsdijk reageerde alert bij een voorzet van Van de Lavoir en bepaalde hiermee de eindstand op 3-0.

Ondanks de ruime overwinning van zijn ploeg zag Mulder nog genoeg ruimte voor verbetering. ‘In tegenstelling tot eerdere oefenduels speelden we in een te laag tempo. Hierdoor duurde het lang voordat we het overwicht in de wedstrijd hadden. Wel ben ik uiteraard tevreden dat we hebben gewonnen en bovendien geen kans hebben weggegeven. We reizen zondag met vertrouwen af richting Den Haag,’ aldus de hoofdtrainer.