Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord Vrouwen 1 boekt zwaarbevochten zege op PSV

Feyenoord Vrouwen 1 heeft zich tegen PSV gerevancheerd voor de teleurstellende nederlaag tegen PEC Zwolle. De ploeg uit Eindhoven, voor aanvang van de speelronde tweede, werd op Varkenoord verslagen. De vrouwen van Feyenoord boekten in de topper een zwaarbevochten overwinning: 2-1.

Net als de afgelopen wedstrijden begon Feyenoord Vrouwen 1 scherp aan de wedstrijd. De ploeg van Danny Mulder zette vanaf de eerste minuut vol druk op de verdediging van PSV en dat betaalde zich uit. Al in de vierde minuut torende Romée van de Lavoir hoog uit boven PSV-verdediger Janou Levels en kopte de openingsgoal tegen de touwen.

Met een voorsprong op zak bleef Feyenoord Vrouwen 1 gas geven. De bezoekers kregen geen moment de kans om te voetballen, wat voor zichtbare frustratie zorgde bij de Eindhovenaren. Na een half uur spelen verdubbelde Feyenoord Vrouwen 1 de voorsprong. Een prachtige dieptepass van Van de Lavoir werd door Pia Rijsdijk breed gelegd op Maxime Bennink, die knap binnenschoot en daarmee ook de ruststand op het bord zette: 2-0.

Onder druk
Waar Feyenoord Vrouwen 1 in de eerste helft duidelijk de overhand had, was het spelbeeld na rust anders. De bezoekers kwamen scherp uit de kleedkamer en zetten Feyenoord Vrouwen 1 meteen vol onder druk. Dit leidde tot een aantal grote kansen, waarbij Feyenoord-keeper Jacintha Weimar cruciale reddingen moest verrichten. De aansluitingstreffer viel uiteindelijk toch. Twintig minuten voor tijd schoot PSV-aanvaller Naomi Pattiwael vanaf de rand van het strafschopgebied buiten bereik van Weimar binnen.

Passie en strijd
Vanaf dat moment was het vooral tegenhouden voor Feyenoord Vrouwen 1, wat leidde tot een aantal benauwde momenten. Maar de passie en strijd die de ploeg van Mulder ook vandaag weer tot de laatste minuut in de wedstrijd legden waren uiteindelijk genoeg om de overwinning over de streep te trekken.

Door deze zege gaat Feyenoord Vrouwen 1 op de ranglijst over PSV heen en komt op de tweede plaats. Koploper PEC Zwolle heeft twee punten voorsprong, maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Programma
Volgende week komt Feyenoord Vrouwen 1 niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is op zondag 31 oktober uit tegen Excelsior.