Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord vraagt aanpassing tekst bestemmingsplan

Feyenoord vraagt de gemeente enkele aanpassingen te doen in de tekst van het bestemmingsplan voor Feyenoord City.

Zoals bekend wil Feyenoord graag een nieuw stadion. Club en stadion onderzoeken de mogelijkheden hiertoe. Echter, als een nieuw stadion er onverhoopt niet komt, moet Feyenoord natuurlijk zonder belemmeringen in De Kuip kunnen blijven spelen en er haar overige activiteiten kunnen voortzetten op dezelfde wijze zoals dat nu gebeurt.

Enkele zinnen uit de tekst van het nieuwe, voorliggende bestemmingsplan kunnen in de ogen van de club en haar adviseurs verschillend worden geïnterpreteerd. Ze kunnen zo worden gelezen, dat dit straks niet zonder meer en ook in de tijd niet onbeperkt meer zou kunnen.

Op advies van juristen en om de kans op misverstanden over de interpretatie in een verre toekomst te voorkomen, heeft Feyenoord een zogeheten ‘zienswijze’ ingediend. Deze zienswijze moet niet worden geïnterpreteerd als dat Feyenoord tegen het bestemmingsplan of de ontwikkeling van het nieuwe stadion is. De gemeente wordt slechts verzocht de tekst op enkele plaatsen te wijzigen, zodanig dat er ook in de (verre) toekomst geen enkel misverstand over kan bestaan, dat als er onverhoopt geen nieuw stadion komt Feyenoord het oneindige recht behoudt al haar wedstrijden in De Kuip te kunnen blijven spelen.

Mede door en afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus, die nu alle aandacht vereisen, komt de club op zijn vroegst pas in of na de zomer met nadere berichten over de voortgang van het stadionproject.