Feyenoord 1

Feyenoord trapt in tropische hitte oefencampage af met zege

Feyenoord is zaterdag met een overwinning op PEC Zwolle begonnen aan de oefencampagne van 2023-2024. De landskampioen was te gast op het sportcomplex van VV Smitshoek, waar de komende week nog twee vriendschappelijke duels op het programma staan. Danilo, Ezequiel Bullaude en Yankuba Minteh tekenden voor de Rotterdamse goals: 3-1.

De Braziliaanse spits nam halverwege de eerste helft de eerste Feyenoord-goal van de voorbereiding voor zijn rekening. Onder tropische omstandigheden – het was in Barendrecht rond de dertig graden Celsius – verschalkte hij op knappe wijze Kenneth Vermeer; de voormalig Feyenoord-doelman die deze zomer neerstreek in Overijssel en zo terugkeerde in Nederland.

Arne Slot stuurde per helft twee verschillende elftallen het veld in. Met Thomas van den Belt en Yankuba Minteh maakten respectievelijk voor en na rust twee nieuwelingen hun eerste officieuze minuten voor Feyenoord. Laatstgenoemde luisterde zijn debuut op met een treffer, toen hij achter de bal ging staan nadat Jaden Slory werd gehaakt en Feyenoord een strafschop kreeg toegekend.

Feyenoord speelt woensdag de volgende wedstrijd van de oefencampagne, ook dan dus op sportpark Smitshoek. Het Belgische Club Brugge is de tegenstander, de aftrap is om 16:00 uur.

Feyenoord – PEC Zwolle 3-1 (2-0)
30’ 1-0 Danilo
39’ 2-0 Bullaude
60’ 2-1 Vellios
79’ 3-1 Minteh (pen)