Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord trakteert kletsnatte Kuip op spetterende goals

Feyenoord heeft het legioen zondag getrakteerd op spectaculaire goals én drie punten. In een kletsnatte Kuip, die voor het eerst na de coronaversoepelingen volledig open was voor supporters, werd het 3-1 tegen SC Cambuur. Cole Bassett maakte kort voor tijd zijn officiële debuut voor de club.

Hoewel het niet uitverkocht was, liet het legioen duidelijk horen dat lege en stille tribunes eindelijk verleden tijd zijn. Alleen na een kwartiertje spelen viel De Kuip even stil, toen het uit het niets 0-1 werd voor de bezoekers. Gernot Trauner miste mede vanwege een stevige windvlaag de bal en Tom Boere profiteerde vanuit een moeilijke hoek optimaal.

Dat het desondanks binnen het uur al vrijwel zeker was dat Feyenoord de wedstrijd zou gaan winnen, was te danken aan drie Rotterdamse goals waarvan er twee van ongekende schoonheid waren. Luis Sinisterra knalde de bal halverwege de eerste helft in de kruising en Alireza Jahanbakhsh volgde zijn voorbeeld kort na rust, nota bene met links en via de onderkant van de lat.

Tussen die twee wereldgoals in was ook Orkun Kökcü maar weer eens trefzeker. Na vier doelpunten in de laatste drie competitieduels schoot de Turkse international ook tegen Cambuur raak, al was het met wat geluk omdat de bal van richting werd veranderd. Alle drie de Feyenoord-goals werden van buiten het strafschopgebied gemaakt.

Zo beleefde het publiek ondanks het barslechte weer een geslaagde middag in De Kuip, waar Patrik Wålemark nog bijna voor een heerlijk slotakkoord zorgde. Na een mooie solo voorkwam doelman Sonny Stevens de eerste goal van de Zweed. Voor een andere winterse aanwinst werd deze editie van Feyenoord – SC Cambuur nog extra speciaal: Cole Bassett maakte in de slotfase zijn officiële debuut voor de club.

Feyenoord kan zich na de vierde zege op rij opmaken voor de kraker tegen AZ, de nummer vier van de ranglijst. Het duel in Alkmaar begint zondag 27 februari om 12:15 uur.

  • #feycam