Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_0669

Feyenoord terug op vertrouwde grond

Feyenoord is dinsdagmiddag teruggekeerd op de eigen trainingsvelden op Varkenoord. Nadat de ploeg van trainer Fred Rutten de afgelopen week de trainingen in het zonnige Dubai afwerkte, waren veel Feyenoorders terug in Nederland weer dik ingepakt vanwege de winterse omstandigheden met veel wind en regen.

In voorbereiding op de hervatting van de competitie, aanstaande zondag tegen FC Twente, kon Rutten rekenen op grotendeels dezelfde spelers die afgelopen week ook present waren in Dubai. Wel ontbraken de talenten Jari Schuurman, Bart Nieuwkoop en Kamil Miazek die deze week weer aansluiten bij hun eigen ploeg. Dinsdagochtend werkten zij weer hun eerste training af met Feyenoord A1.

Daar tegenover stond de terugkeer van Elvis Manu op het trainingsveld. De aanvaller werkte samen met hersteltrainer Marcel Cas individueel aan het herstel van zijn liesblessure. De afgelopen week trainde Manu in verband met die kwetsuur vooral binnen.

Voor de groep was de training van dinsdagmiddag een ideale gelegenheid om weer te wennen aan de Nederlandse omstandigheden, met veel pass- en bewegingsvormen. Hiervoor werd de groep voor een groot deel van de training opgesplitst, waarbij Jean-Paul van Gastel en Patrick Lodewijks het ene deel van de selectie voor hun rekening namen en Giovanni van Bronckhorst en Patrick Greveraars de tweede groep onder hun hoede hadden.

De selectie meldt zich dinsdag aan het eind van de middag gezamenlijk op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. Hier zullen zij onder meer getuige zijn van de uitreiking van de Willem van Hanegem Award. Deze trofee werd vorig jaar in het leven geroepen ter ere van de zeventigste verjaardag van Van Hanegem en wordt voortaan jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich op welke wijze dan ook een echte Feyenoorder heeft getoond. De eerstvolgende training van de selectie is woensdag om 10.30 uur op Varkenoord.