Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord te gast bij Ajax tijdens maatschappelijke uitwisseling

Feyenoord, Ajax en PSV hebben dit seizoen een uitwisselingsprogramma opgezet voor hun maatschappelijke projecten. Zestig kinderen uit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven nemen afwisselend een kijkje in elkaars stad en bij elkaars club. In september van vorig jaar was het aan Feyenoord om dit bijzondere initiatief af te trappen, deze keer was het de beurt aan Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Ajax gaf 24 Amsterdamse, 24 Rotterdamse en 24 Eindhovense basisschoolkinderen lessen over gezonde voeding, omgaan met geld en (social-)mediawijsheid. De doelstelling van deze uitwisseling is dat kinderen, ongeacht de club die ze liefhebben, respectvol met elkaar omgaan.

Door de kinderen onder meer een voetbalclinic te laten doen werd zichtbaar dat sport verbroedert. Fair Play werd deze middag extra benadrukt en de kinderen van Feyenoord, Ajax en PSV werden aan het begin en einde van de dag gemixt. Zo leerden ze elkaar beter kennen en deden ze gedurende de dag alles samen. Daarbij waren de kernwaarden respect, discipline, samenwerken en plezier erg belangrijk.

Door de verschillende clinics die de maatschappelijke projecten van de voetbalclubs aanbieden krijgen de jongeren de kans zichzelf te ontwikkelen, worden ze zich bewust van het belang van maatschappelijke deelname en leren ze vaardigheden om binnen en buiten het veld respectvol met elkaar om te gaan. Op weg van het veld terug naar het stadion merkte één van de Rotterdamse deelnemers op: ‘Het is echt heel bijzonder om hier te zijn en rond te lopen in een Feyenoord-shirt. Eigenlijk is het heel raar dat dit normaal niet zomaar kan.’

De dag eindigde met een persconferentie waarbij Simon Tahamata, Heini Otto, André Ooijer en Regi Blinker aanschoven om vragen van de kinderen te beantwoorden. Naast het spelen voor het Nederlands elftal waren de spelers van alledrie de clubs het er unaniem over eens dat daarnaast de wedstrijden tussen Ajax, Feyenoord en PSV heel erg mooi waren om te spelen vanwege de sfeer en de spanning in de stadions. De oud-spelers benadrukten dat rivaliteit erbij hoort, maar dat respect voor elkaar het belangrijkste is.