Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord speelt gelijk in oefenduel met KRC Genk

Feyenoord is in een vriendschappelijke wedstrijd tegen KRC Genk niet verder gekomen dan een gelijkspel. Beide ploegen maakten hun enige doelpunt in de wedstrijd uit een strafschop: 1-1. Leroy Fer – die vandaag als aanvoerder het veld betrad – maakte met een panenka de enige treffer van Feyenoord.

De wedstrijd kende een valse start voor Feyenoord. KRC Genk kreeg in de tweede minuut namelijk al een penalty toegewezen. Marcos Senesi beging een overtreding en de Belgen benutten hun kans vanaf elf meter. Na deze tegenslag ging de wedstrijd snel weer gelijk op, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Doelman Thijs Jansen – die in de basis startte – greep meerdere malen goed in en voorkwam extra tegendoelpunten.

Panenka Fer
Vlak voor rust kwam Feyenoord toch langszij. De gelijkmaker kwam van de schoen van Leroy Fer. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding op Bart Nieuwkoop, die in het strafschopgebied werd gevloerd. Fer bewees te beschikken over stalen zenuwen, want hij schoot de bal fraai binnen met een onvervalste panenka.

Speelminuten jeugdspelers
Dick Advocaat wijzigde aan het begin van de tweede helft zijn opstelling op vier plekken. Zo kwamen Tyrell Malacia, Archaf El Bouchataoui, Jordy Wehrmann en Dylan Vente in het veld. De starters Christian Conteh - die zijn eerste minuten maakten voor Feyenoord 1 -, Jens Toornstra, Bryan Linssen en Marcos Senesi bleven achter in de kleedkamer. Later in de wedstrijd kregen ook Ian Smeulers en Mikael Tørset Johnsen speelminuten van de hoofdtrainer.

Kans op voorsprong
Beide ploegen slaagden er in de gewijzigde formaties niet in om in de tweede helft de overwinning naar zich toe te trekken. Ridgeciano Haps kwam nog het dichtst bij een doelpunt. De linksback zag in het laatste kwartier zijn schot langs de verkeerde kant van de paal gaan. Beide teams moesten dus genoegen nemen met een gelijkspel.

De samenvatting van deze wedstrijd is zondag te zien op het YouTube-kanaal van Feyenoord.

KRC Genk - Feyenoord
Scoreverloop:
3’ Theo 1-0
40’ Fer 1-1

Opstelling Feyenoord: Jansen; Nieuwkoop, Johnston (76’ Smeulers), Senesi (45’ El Bouchataoui), Haps; Fer, Teixeira (76’ Tørset Johnsen), Toornstra (45’ Wehrmann); Narsingh, Linssen (45’ Vente), Conteh (45’ Malacia).