Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord sluit eerste fase seizoen af in Utrecht

Feyenoord hoopt komende zondag de tot dusver uitstekende eerste maanden van het seizoen in stijl af te sluiten. Het team van trainer Arne Slot gaat op bezoek in Utrecht, waar al om 12:15 uur wordt afgetrapt.

Een vroegertje dus zondag in Stadion Galgenwaard, zeker gezien het feit dat de selectie van Slot vrijdagochtend nog ontwaakte in Gotenborg. Even na 12:00 uur ’s middags begonnen spelers en staf aan hun terugreis uit Zweden, waar de avond ervoor het ticket voor de groepsfase van de Europa Conference League werd veiliggesteld.

Met het overleven van drie Europese voorrondes en zes punten uit twee competitieduels ziet het tussenrapport van Feyenoord er heel behoorlijk uit, maar daarover wordt in het Rotterdamse kamp nauwelijks met een woord gerept. Eerst uit tegen FC Utrecht een goed resultaat halen, dán pas kan er tevreden worden teruggekeken, zo klonk het donderdagavond direct uit diverse monden.

Van een eerste echte test voor Feyenoord wilde Slot vrijdag niet spreken. ‘Daarmee doe je de andere ploegen waartegen we tot dusver hebben gespeeld tekort,’ stelde de hoofdtrainer. ‘Willem II won bijvoorbeeld vorige week met 0-3 van Vitesse, een ploeg die zich ook heeft geplaatst voor de groepsfase Conference League. FC Utrecht is een heel sterke tegenstander. Het wordt voor ons een volgende test, niet de eerste test.’