Feyenoord 1

Feyenoord slaat in ‘slotfases’ toe in Waalwijk

Feyenoord kan drie punten bijschrijven na de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Een memorabele wedstrijd werd het niet, maar door goals van Orkun Kökcü net voor rust en Jorrit Hendrix in de negentigste minuut pakte Arne Slot met zijn team toch de volle buit: 0-2.

De openingstreffer in de 45ste minuut was een enorme opsteker voor Feyenoord. Orkun Kökcü was eerder bij de bal dan de ver uit zijn doel gekomen RKC-doelman Etienne Vaessen, ging hem voorbij, schoot die bal in het lege doel en bezorgde zijn team zo een voorsprong om verder uit te bouwen.

In de 44 minuten ervoor was het lastig gebleken om de verdedigende muur van de thuisploeg te slechten en moest Feyenoord-doelman Justin Bijlow zelfs enkele keren reddend optreden bij tegenaanvallen. Ook in de tweede helft kon de sluitpost zich onderscheiden met een goede redding.

Direct na rust leek Feyenoord juist verder uit te kunnen lopen, maar grote kansen werden niet benut door Alireza Jahanbakhsh en Guus Til. Daarnaast werd een treffer van Luis Sinisterra afgekeurd. RKC bleef daardoor in een resultaat geloven en voerde de druk, gesteund door het publiek in het Mandemakers Stadion, nog wat op.

Toch waren het de Feyenoord-supporters in het uitvak die nog een keer konden juichen. Jorrit Hendrix maakte in de slotminuut namelijk zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. Na een slippertje achterin benutte hij het buitenkansje koeltjes en bepaalde zo de eindstand op 0-2.

Door de zege blijft Feyenoord in het spoor van nummer twee PSV. De Eindhovenaren hebben nog altijd een punt meer. Volgende week zondag neemt Slot het met zijn ploeg op tegen SC Cambuur. Om 14:30 uur klink het eerste fluitsignaal in De Kuip.