Fanshop
Fanshop
DSC03744

Feyenoord richt focus na uitlooptraining op Klassieker

Met een uitlooptraining op een zonnig Varkenoord heeft Feyenoord woensdag de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk achter zich gelaten. Zondag wacht met de Klassieker tegen Ajax een uitgelezen mogelijkheid de Europese nederlaag weg te spoelen.

Trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn spelers kunnen in aanloop naar het duel met Ajax zeker ook vertrouwen putten uit de wedstrijd tegen Shakhtar. Zo begon Feyenoord dinsdagavond ijzersterk, streed het tot het einde voor een goed resultaat en was het positief dat Bart Nieuwkoop, Sven van Beek en Nicolai Jørgensen – allen recent hersteld van een blessure – een uur of langer konden spelen.

Om verder te kunnen herstellen van de inspanningen tegen Shakhtar genieten de spelers van Feyenoord donderdag van een rustdag. Op vrijdag wordt er een besloten training afgewerkt, waarna op zaterdag de laatste oefensessie plaatsvindt voor de Klassieker. Deze training begint om 10:30 uur en vindt plaats in De Kuip, waar supporters welkom zijn.

De 62ste Klassieker in De Kuip wordt zondag om 14:30 uur gespeeld. Beide ploegen hebben na acht duels in de Eredivisie zestien punten en zullen gebrand zijn op een overwinning, ook gezien de vijf punten achterstand op koploper PSV.